Kledingwinkel.nl is het fashion platform voor dames, heren en kinderkleding

De trend van het moment: Pofmouwen!

De pofmouw is een trend die je niet kunt missen. Waar we vorig jaar al wat kleinere en subtiele pofmouwen in het modebeeld zagen verschijnen, zijn ze nu groter en opvallender dan ooit. Er zijn allerlei kledingstukken met de mooiste pofmouwen: blouses, truien, jurken en jumpsuits. In jouw zomergarderobe mag de pofmouw dus zeker niet ontbreken! Houd je niet van extreem grote pofmouwen? Geen probleem! Ook de subtielere pofmouw is nog steeds trendy. Een pofmouw maakt een simpel jurkje of truitje opeens super bijzonder.

Pofmouw of ballonmouw?

Een pofmouw en een ballonmouw zijn twee verschillende dingen, hoewel ze vaak door elkaar worden gehaald. Een pofmouw bolt op bij de schouder. Bij een ballonmouw zit de bolling juist onderaan. De stof wordt daar meestal bij elkaar gehouden door een manchet. De pofmouw en de ballonmouw worden ook wel gecombineerd. Het resultaat is een opvallende mouw met een elegante uitstraling. Past helemaal bij de trend van nu en is uitermate geschikt om een fashion statement te maken.

Pofmouwen maken een comeback
De pofmouw was in de jaren ’70 en ’80 erg populair, maar ook al veel langer geleden werd hij gedragen. In de 16e eeuw, tijdens de Renaissance, was er veel aandacht voor elegante kleding, die macht en rijkdom uitstraalde. Dames droegen wijde jurken met een strak lijfje en enorme pofmouwen. Die stijl zien we terug in de pofmouwen van nu. Hou jij wel van een beetje extravagant? Kies dan voor grote pofmouwen en opvallende kleuren om te stralen in je nieuwe zomer outfit!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Yara Michels (@yara_michels)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door MONICA GEUZE (@monicageuze)

Van minimaal naar maximaal
Jarenlang was de mode minimalistisch: veilige kleuren en soepele vormen voerden de boventoon. Daar kwam de laatste jaren verandering in. Nu is het tijd om helemaal los te gaan wat betreft kleuren en vormen. De enorme pofmouw is daar een goed bewijs van. Het mag groot, heftig en uitbundig. Hoe meer, hoe beter! Misschien moet je even over een drempel, maar durf eens over je veilige grenzen heen te gaan. Kies een kledingstuk met pofmouw waar jij je goed bij voelt en omarm deze geweldige trend!

#Love it, Wear it, Share it!

Deel jouw stijl @kledingwinkel_nl en word uitgelicht op onze social channels en maak kans op 150 euro shoptegoed. Tag jij ons ook?

Mis nooit meer iets!