Kledingwinkel.nl is het fashion platform voor dames, heren en kinderkleding

Zo kies je makkelijk de perfecte kleur voor je kleding

Is lekker shoppen ook een van jouw favoriete bezigheden? Gelukkig hoef je daar de deur niet meer voor uit. Online kun je naar hartenlust alle trends van nu op je gemak bekijken. Zo maak je altijd de juiste keuze en past je nieuwe outfit perfect bij jou. Toch is mode veel meer dan het volgen van nieuwe trends. Wil je echt tot in de puntjes verzorgd voor de dag komen en indruk maken met je pas gekochte item? Dan is het belangrijk dat je rekening houdt met de kleuren. Dit voorkomt miskopen, want we weten zeker dat je die kunt missen als kiespijn!

Kleur bekennen
De juiste kleur van je nieuwe garderobe kunnen kiezen is niet moeilijk. Iedereen kan het, jij dus ook! Het is niet alleen makkelijk, maar het is ook nog eens in mum van tijd gebeurd. Zo kun je dus snel nog effectiever gaan shoppen. Het begint allemaal met het doen van een kleuranalyse. Daarna weet je welk seizoenstype jij bent en dus ook welke kleuren jou geweldig zullen staan. Dit kleuradvies wordt namelijk gebaseerd op basis van jouw eigen kleurprofiel. Er wordt gekeken naar de kleur van je haar en je ogen. Ook de ondertoon van je huidskleur speelt een belangrijke rol. Tot zover de theorie. Nu wil je natuurlijk weten welk seizoenstype jij bent. Sta je al in de startblokken om je kledingkast aan te gaan vullen? Wij helpen je daar graag bij.

Pasteltinten voor het lentetype
Als je een lentetype bent is je natuurlijke haarkleur meestal goudblond, maar ook als je rossige lokken hebt kun je tot dit type horen. Bij jouw blauwe, groene of lichtbruine ogen passen pasteltinten perfect. Maar ook warme kleuren zoals zandtinten staan prachtig bij het lentetype. Je lichte huid (mogelijk met sproetjes) kleurt ook opvallend mooi bij mosgroen, geel, of turquoise. Kleren met een koele ondertoon kun je beter niet in je winkelmandje stoppen.

Tips voor het zomertype
Heeft je huid een koele ondertoon? Dan zou je wel eens een zomertype kunnen zijn. Heb je blond haar zonder rode ondertoon? Dan is de kans groot dat koele kleuren je op het lijf geschreven staan. Je blauwe of grijsgroene ogen zijn een match met poederroze, denimblauw en lavendel. Maar ook groen en pastelkleuren kun je makkelijk hebben. Als zomertype kun je dus eigenlijk alle kanten op. Alles binnen het spectrum van blauw en paars zal je fantastisch staan. Toch zijn er ook kleuren die je beter kunt vermijden. Oranje- en goudtinten bijvoorbeeld. Ook zwart en beige doen het niet goed bij de huid van het koele zomertype.

Herfsttype? Ga voor natuurkleuren
Dan het herfsttype. In veel aspecten lijkt dit seizoenstype op de zomerse versie. Herkenbaar aan het herfsttype is het donkerblonde of bruine haar. Herkenbaar is vaak de warme gloed in het haar. Krijg je ’s zomers vaak sproetjes en is je huis lichtbeige van kleur? Check dan ook nog even je ogen. Groene of hazelnootbruine kijkers? Dan kun je perfect combineren met natuurkleurige items. Van mosgroen tot oranje of van abrikoos tot olijfgroen, je kunt eindeloos combineren. Jouw look zal onweerstaanbaar zijn. Sla grijs, roze en blauw trouwens wel over als je een herfsttype bent.

Kies voor heldere kleuren als wintertype
Tot slot hebben we het graag nog even over het wintertype. Is je natuurlijke haarkleur donkerbruin of zwart? En heeft jouw bleke tot lichtgetinte huid een blauwe ondertoon? Dan mag je jezelf tot het wintertype rekenen. Dat is goed nieuws, want heldere kleuren hebben een prachtig effect op je uitstraling. Ga lekker los met rood, groen of blauw en je zorgt voor een echt wow-effect. Felle kleuren passen perfect bij het wintertype. De natuurlijke tinten die zo mooi staan bij het herfsttype doen weinig voor het wintertype, dus die horen niet in jouw kledingkast thuis. Ben je toch fan van kleuren die niet helemaal passen bij jouw seizoenstype? Dat is makkelijk opgelost. Kies een mooie accessoire uit en hou je verder aan kleuradvies. Happy shopping!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lizzy (@lizzyvdligt)

#Love it, Wear it, Share it!

Deel jouw stijl @kledingwinkel_nl en word uitgelicht op onze social channels en maak kans op 150 euro shoptegoed. Tag jij ons ook?

Mis nooit meer iets!