De Riem bij je Trouwpak, Zo Zorg Jij voor een Perfecte Match!

De Riem bij je Trouwpak, Zo Zorg Jij voor een Perfecte Match!

Door Redactie / 17-04-2022

Een riem is niet meteen het eerste waar je als bruidegom aan denkt als je je huwelijksdag plant. Echter, als je trouwdag de mooiste dag van je leven is let je vanzelfsprekend op elk detail. Je trouwkleding speelt op deze dag een uiterst belangrijke rol want jullie zijn het stralende middelpunt voor vienden en familie. Bij je trouwpak horen een aantal accessoires waar je niet omheen kunt. Eén daarvan is een nette, leren riem die én mooi past én goed matcht bij je zorgvuldig uitgekozen trouwkostuum. Maar welke herenriem past nou eigenlijk het beste bij welk soort pak en wat en zijn de do’s en don’t op jouw huwelijksdag? Riem & Zo geeft je advies voor de ‘perfect match!’

1. Een Chique Trouwpak verdient een Mooie Riem

Je hebt werkelijk alles op en top geregeld. De bruidstaart komt van de beste banketbakker in de stad, je hebt niet bespaard op je uitbundige bruidsboeket en het mag de gasten deze dag aan niks ontbreken. En ook een chique zijden stropdas met bijbehorende manchetknopen is zorgvuldig uitgezocht. Het klinkt allemaal heel logisch en dat is het ook. Besteed daarom ook wat extra aandacht aan de kledingaccessoires die je deze dag draagt. Een kwalitatief goede en tevens betaalbare leren riem is de finishing touch aan jouw trouwoutfit.

Bekijk hier alle riemen

2. Kies de Riem die Echt bij Je Past

Je trouwdag is -als het goed is- a-once-in-a-lifetime-experience. Zorg er daarom voor dat jij je lekker voelt in wat je draagt en dat dat ook echt past bij wie je bent. Ben jij een trendy type? Dan kies je een eigentijdse en misschien wat exclusievere riem. Let daarbij zeker ook op de gesp want dat is toch de blikvanger van je herenceintuur. Het design, de kleur en het materiaal van de gesp bepalen voor een belangrijk deel de uitstraling van je herenriem.

Wanneer je een heel uitgesproken of misschien zelfs wat excentriek karakter hebt maak je de blits met een zeer opvallende kleur. Dit kan een heel mooie en uitgesproken statement zijn, zoals een fel rode herenriem of bijvoorbeeld een in-het-oog-springende groene riem. Het is jouw dag!

Ben je wat meer traditioneel van aard dan houd je waarschijnlijk meer van de klassieke riem. Bij een bruiloft is dat overigens vaak een uitstekende keuze. Bij jou past dan mooi en tijdloos, wat gladder leer dat zonder print of reliëf is vormgegeven. Daarbij hoort een meer behoudende, nette gesp die prima past bij jouw persoonlijkheid en je trouwfeest.

3. Zorg voor de perfecte Match Tussen Riem en TrouwPak!

En last but not least, welke riem past nu het best bij welk pak? Zorg ervoor dat je niet de mist in gaat wanneer het op het afstemmen en combineren van kleuren gaat. Er zijn dan ook een aantal vuistregels die je echt in acht dient te nemen.

Zorg er ten eerste voor dat de riem lekker zit. Niet te los én niet te strak dus.
Stem de kleur van de riem af op je trouwschoenen. Dus zwart bij zwart en donkerbruin bij donkerbruin, logisch toch?
De bruidegom draagt de gesp van de riem altijd links.
Combineer het materiaal van je bruidsschoenen en de kostuumriem. Dus glad leer bij glad leer en suède bij suède.
Wees ervan verzekerd dat de riem de juiste lengte heeft. Niets is lelijker dan een te kort riemflapje of wanneer je juist een heel lang stuk riem overhoudt. De pin van de gesp gaat door het middelste gaatje van de riem, over het algemeen is dat het derde gaatje.
Houd rekening met het jaargetijde. In de lente en zomer kies je voor lichtere kleuren als wit of lichtbruin. In de herfst en winter zijn zwart, grijs en bijvoorbeeld donkerblauw weer populairder.
En tenslotte: stem de kleur van de herenriem af op de kleur van je trouwkostuum. Bij een blauw pak draag je bruine schoenen en dus ook een bruine riem. Op een grijskleurig trouwpak zijn zwarte accessoires juist weer een hele goede match.