Riemen opbergen, 13 slimme, grappige en praktische trucs!

Riemen opbergen, 13 slimme, grappige en praktische trucs!

Door Redactie

Zo Berg Jij Je Riemen Netjes Op

Heb jij een hekel aan een rondlingerende riem? Met onderstaande tips heb je daar géén last meer van!

Ken jij het fenomeen van de rondslingerende riem? Eigenlijk geen probleem totdat je hem echt nodig hebt natuurlijk. Gek genoeg is een riem is vaak een onmisbaar mode item zonder een echt eigen opbergruimte. Wat een onrecht, jouw leren riem verdient gewoon een nette plaats! Maar waar laat je ze in godsnaam allemaal, al die verschillende kleuren en soorten?

Een modebewuste man heeft vaak al meerdere riemen in zijn kledingcollectie. Maar hij legt het qua aantallen natuurlijk altijd af tegen het aantal damesriemen dat een gemiddelde vrouw in haar bezit heeft. Of niet dames? Maar wat zijn nou écht handige oplossingen om je riem netjes op te ruimen? Bestaat daar eigenlijk iets speciaals voor, een riemen-opbergdoosje bijvoorbeeld of creëer jij je eigen opbergruimtes? Er zijn echt wel diverse accessoires voor riemen beschikbaar om ze netjes in weg te leggen of aan op te hangen.

Kledingwinkel.nl zet voor jou de 13 meest gebruikte en inspirerende tips op een rijtje:

13 slimme, grappige en praktische trucs!

Het ordinaire handdoekrekje op je kamer? Je kent ze wel, de rekjes met haakjes of 3 verplaatsbare spijlen. Hoort eigenlijk thuis in de badkamer natuurlijk. Niet echt decoratief verantwoord als je deze niet gebruikt om er een handdoek overheen te gooien vinden wij. Maar best wel praktisch natuurlijk. Het houdt jouw riemen in elk geval keurig geordend bij elkaar, dat scheelt al een hoop zoekwerk.

Gebruik de nutteloze schoenendoos. Je gloednieuwe pumps zitten als gegoten en dus houdt je die doos over. Niet weggooien! Plaats de kartonnen schoenendoos op een goed bereikbare plek in je kledingkast en voila, je hebt een keurig en nuttig bakje gemaakt waarin je je opgerolde riemen netjes kan opbergen. Nog een goedkope oplossing ook, als die pumps tenminste niet al te duur waren.

Eén of twee simpele kledinghaakjes aan de muur. Of het de meest fraaie oplossing is mag je zelf beoordelen maar als je de gespen van de ceinturen aan een haakje hangt heb je ze toch in elk geval allemaal bij elkaar en ben je ze dus nooit kwijt. Handig!

Hang ze aan de stokoude en veelgebruikte houten of plastic kleerhanger. Daarvan heb je er gemiddeld wel zo’n 20 tot 30 in je kast hangen waarschijnlijk. Een slimme oplossing natuurlijk, want je hangt je broek of jurkje meteen bij de bijpassende riem. Niet alleen prima gesorteerd dus maar riem en kledingstuk zijn ook nog eens meteen op elkaar afgestemd!

Laat ‘m gewoon in je broek zitten. Dat gaat nog een stapje verder dan de creatieve inventiviteit hierboven. Het klinkt wel een beetje als een luie oplossing maar als je je riem gewoon in de lusjes van je broek of jeans laat zit en ze samen over een rek gooit of aan een haakje hangt heb je wel mooi alles meteen bij de hand.

Leg ze in een plastic bakje of gevlochten mandje. Je vindt ze in praktisch elke woonwinkel, van Ikea tot Blokker en van Xenos tot Leen Bakker, je kan er bijna niet naast kijken. Als je je ceinturen netjes oprolt passen ze er zo in.

Geen mandje of bakje bij de hand? Dan gaan we voor een aparte plank in je kledingkast. Even die truien en broeken opzij schuiven, want we creëren een schapruimte speciaal voor je leren heren-of damesriemen. Als je ze wat hoger in je kast legt liggen ze bovendien uit het directe zicht en je hebt toch een fijne vaste plaats gemaakt.

Berg ze op in de la van je nachtkastje of in een ladeblok in je garderobe. Even die sokken, panty’s en het ondergoed doorschuiven en plaats maken voor die riemen svp!

De ronde ijzeren hanger met sluiting. Persoonlijk vinden we het een lelijk ding die cirkelvormige, stalen hangsluiter, maar het werkt wel en daar gaat het in dit geval om. Toepasbaar voor smalle, brede, gevlochten of koeienhuid riemen.

Drapeer ze over het kledingrekje in je slaapkamer. Als je t-shirt, hemd, blouse en broeken nog enige ruimte over laten is er vast nog plaats voor de riem. Je hangt ze er niet allemaal aan natuurlijk maar één of twee is geen enkel probleem.

Gooi ze onder je bed. Wat je niet ziet bestaat niet, oftwel geen rommel en toch en vaste plaats. Als je er een tweepersoonsbed op na houdt kunnen er zelfs nog meer riemen onder. Geen aanrader overigens want het betere gooi- en smijtwerk kan natuurlijk wel schade aan je gesp aanbrengen.

Stop je riemen in een tasje. Als je in de winkelstraat shopt kom je geen winkel uit zonder dat je aankoop in een plastic op papieren tasje wordt gestopt van een bekend merk of winkelketen. Gebruik ze -zeker zo'n kartonnen tasje met een platte bodem- om je spulletjes in op te bergen en netjes weg te hangen in je garderobe.

Gooi ze over een staande kleedspiegel. Maar omdat je in een spiegel over het algemeen naar jezelf wil kijken kan het enorm storend zijn dat er een gesp voor je oog bungelt. Alleen toepasbaar bij hele grote spiegels met heel veel ruimte aan de bovenkant dus. Wel een noodoplossing als je echt geen ruimte meer hebt, heeft niet onze voorkeur!

Doe je voordeel met bovenstaande tips, en je schept weer wat meer orde in de chaos! Als je zelf nog creatieve ideeën hebt horen we ze uiteraard graag.