Riemen zonder nikkel in de gesp? Hier vind je ze!

Riemen zonder nikkel in de gesp? Hier vind je ze!

Door Redactie / 11-04-2022

Kies De Juiste Riem Zonder Nikkel

Websitebezoekers die bij ons een leren riem kopen vragen ons steeds vaker of onze riemen nikkel bevatten. Uiteraard wordt daarmee de metalen gesp van de riem bedoeld die nikkel kan bevatten. Dat deze vraag ons zo regelmatig wordt gesteld is eigenlijk niet zo gek als je de cijfers er even op naslaat. Steeds meer Nederlanders hebben namelijk last van een nikkelallergie en vanaf 2002 is er zelfs een toename van bijna 50% geconstateerd. Alarmerend. Als jouw dermatoloog de diagnose stelt dat je een nikkelallergie hebt dien je daar zeker ook in je kledingkeuze wel rekening mee te houden. Herken jij dit? Het is dus uitermate belangrijk dat je probeert contact met nikkel en je huid zoveel als mogelijk te vermijden.

Vaak zijn het vrouwen

Opvallend is dat met name vrouwen veel last van hebben nikkel-bevattende producten. We kennen verhalen van dames met een pleister tegen de binnenkant van hun jeansknoop om het contact te vermijden. Een creatieve vondst weliswaar maar erg vervelend natuurlijk. Laatst nog werden we benaderd door een mevrouw met vuurrode pols vol met uitslag van dat mooie dameshorloge dat ze van haar man cadeau kreeg. Eczeem wat door nikkel wordt veroorzaakt geeft een rode uitslag die soms kan voorkomen als blaasjes op de contactplaatsen op de huid. Door heren die een nieuwe riem zoeken wordt opvallend genoeg minder vaak specifiek gevraagd naar een ceintuur die geen nikkel bevat. Mannen zijn zoals gezegd blijkbaar minder overgevoelig voor de aanwezigheid van nikkel in modeaccessoires.

Welke kledingaccessoires zijn naast riemen een risico voor deze metaalallergie?

Bij kledingwinkel koop je je leren broekriem online met een nikkelvrije gesp. Altijd! Dat doen we al sinds de start van onze webwinkel begin 2012. Hoewel volgens de Europese wet er wel minimale hoeveelheden in voorwerpen als gespen mogen voorkomen kiezen wij bewust voor nikkelvrij. We kunnen dus alle dames en heren met een allergische reactie geruststellen, de gesp van een riem van Riem & Zo bevat géén nikkel. Andere mode- en fashion items of onderdelen waar je wel nikkel in kan tegenkomen zijn bijvoorbeeld BH-gespen, de ritssluiting van je broek, drukknopen, een brilmontuur of een horloge. Bij aankoop hiervan is het zeer belangrijk dat je altijd navraag doet naar de metalen die erin zijn verwerkt.

Voorkomen is beter dan genezen

Soms is het lastiger om contact te vermijden want zelfs een sleutelbos in je broekzak of contact met muntgeld bij de kassa kan al een reactie oproepen. Ook hierin zitten kleine hoeveelheden nikkel verwerkt. Als je erg gevoelig bent is het devies: blijf oppassen want als ze eenmaal is ontstaan kan een allergie jarenlang duren. Als je twijfelt of jij een nikkelallergie hebt of je zoekt hulp of advies kun je hier ook altijd even kijken. Wees in elk geval gewaarschuwd want een eenmaal opgelopen allergie kan zich soms jarenlang manifesteren en is vaak lastig te behandelen. Eén geruststelling: Van je nieuwe damesriem of herenriem van kledingwinkel heb je jarenlang 100% plezier zonder het risico van huidirritatie door nikkel.