8 tips om jezelf aan het sporten te krijgen

8 tips om jezelf aan het sporten te krijgen

Door Redactie / 08-04-2022

Working out gives you a good feeling. Je krijgt er veel energie van en je werkt aan een sterker en strakker lichaam. Wie wil dat nu niet? You feel like a champion wanneer je zwaarder kan tillen qua gewichten of wanneer je net die ene kilometer verder kunt rennen. Maar soms sluipt het erin dat het iets minder gaat en dat het toch lastig blijkt om deze healthy lifestyle vast te houden. Je komt in een sportdip en soms is het moeilijk om daar weer uit te komen. Never back down. Gooi de handdoek vooral niet in de ring. Quiters never win and winners never quit.


Wij hebben 8 tips voor je om jou weer vol fun aan het sporten te krijgen en te houden!

1.   Stel kleine realistische doelen

Sporten zonder doelen te hebben kan prima but to reach your goals you have to stay motivated and keep punching youself. Vooral als je al een langere tijd sport of net begint. Het helpt echt om doelen vast te stellen om de motivatie vast te houden. Dit hoeven geen grote doelen te zijn, take small steps every day! Grote doelen kunnen soms juist demotiveren omdat het een langere tijd nodig heeft om ze te behalen. Begin bijvoorbeeld met twee keer per week te sporten en bouw dit verder op. Wanna loose weight? Kijk dan wat haalbaar is. 10 kilo in 5 weken kan haalbaar zijn maar ga liever uit van 1 kilo per twee weken. This will keep you focused.

2.   Ga voor jezelf, niet voor anderen

I do it because I can! Tegenwoordig is fit zijn en sportief bezig zijn een echte hype geworden. Wat niet per se slecht is want werken aan een healthy lifestyle doet iedereen. Wat wel slecht is, is om jezelf te vergelijken met anderen en in een strijd te komen. Believe in yourself and you will be unstoppable. Soms vervagen je eigen doelen als je naar de doelen van anderen kijkt. Dan verlies je sneller interesse en doe je het niet meer voor jezelf maar om beter dan anderen te worden. Ga de strijd juist met jezelf aan en vindt de drive om het echt leuk te vinden.

3.   Hou je vooruitgang bij

Iedereen word blij van goede resultaten. Dit kan zijn dat je gewicht verliest, dat je juist in spiermassa aankomt of dat je body and mindset positiever van wordt. Wat het ook is, houd het voor jezelf bij! Soms kan je denken: “waar doe ik het eigenlijk voor? Ik zie er nog steeds hetzelfde uit” maar dat is lastig om zelf echt te kunnen en blijven zien. Share your progress and stay positive. Houdt bij dat je een betere en sterkere versie van jezelf wordt. For example; een sportblog, meet je waist om te kijken hoe het gaat of juist je triceps om te kijken hoeveel ze groeien. Of bekijk welke kleding er te groot of juist te klein is geworden. Work hard, have fun!

4.   Maak het leuk voor jezelf

Daag jezelf uit en have fun with hit. Dat kan met veel afwisseling of een toffe playlist. Verander om de 5 weken je trainingsschema of get out of your comfort zone. Als je altijd maar hetzelfde doet wordt het routine. Niks mis mee maar sommige mensen kunnen zich niet houden aan routine omdat het saai word. Dare to be diffirent!

5.   Beloon jezelf

Beloning geeft veel motivatie en positieve energie. Beloon jezelf twee keer in de week met iets lekkers waar je echt zin in hebt. Een vette pizza, een zak chips of koekjes. Bij een healthy lifestyle hoort balans.Een unhealhty snack hoort daar ook bij. Heb je een bepaald doel gehaald beloon jezelf met een nieuwe outfit of een nieuw lekker geurtje. Wat soms ook helpt is om die toffe gymlegging te kopen om te shinen in de sportschool of een nieuwe headset om te genieten van goede muziek tijdens je workout. Je kan het zo gek niet bedenken maar kijk wat jij leuk vindt zodat je ook harder naar de doelen werkt en jezelf kan belonen.

6.   Sport met een vriend(in)

Spreek af met een sportbuddy! Jullie kunnen elkaar aansturen, extra motiveren en elkaar mee trekken naar de gym als één van jullie even geen zin heeft. Er zitten alleen maar voordelen aan. Gezellig tussen de sets kletsen terwijl jullie hard doortrainen; je hebt een spotter bij de hand en iemand die even schreeuwt “you got this!” als je net even moeite hebt om die ene set af te maken.

7.   Plan je sport momenten in

Mijn sport momenten in mijn agenda plannen helpt voor mij enorm. Je plant dan tijd in om bewust aan jezelf te werken, doe dat dan ook! Dat ene uurtje kan zoveel verschil maken voor je gemoedstoestand. Zo kan je even relaxen en stoom blazen. De tandartsafspraak in je agenda zeg je toch ook niet af omdat je geen zin hebt? Nee! doe dat dan ook niet met je workouts.

8.   Luister niet naar je eigen smoesjes

Iedereen heeft soms een offday. Die dag dat je echt even geen zin hebt. Dat is prima maar soms hopen die offdays zich op en voor je het weet bedenk je allerlei smoesjes om niet uit huis te gaan om te sporten. Regent het? Pak dan gewoon de paraplu of doe een pittige work out thuis. Ga je morgen? Ga dan ook echt morgen. Ben je moe? Sporten geeft juist energie! Ga bij jezelf na of je echt niet kan of dat het een smoesje is. Weeg de voordelen af tegen de nadelen.

Maar eigenlijk is het helemaal niet moeilijk, just go and do it! You got this