Zie er direct slanker uit met deze 10 kledingtips

Zie er direct slanker uit met deze 10 kledingtips

Door Redactie

Je hebt vast wel eens zo’n dag dat je niet lekker in je velt zit. Je hebt een opgeblazen gevoel, voelt je 1 of 2 kilo zwaarder en vindt dat niets je leuk staat. Wat kun je dan doen? Aangezien je dagelijkse bezigheden gewoon doorgaan, is de hele dag binnenblijven ook geen optie. Gelukkig geven wij je hier wat handige tips om een slechte dag goed door te komen. Met deze 10 kledingtips kom je tijdens een bad day toch nog goed voor de dag.

Tijdens een mindere dag gaat het er vooral om dat je jezelf tactisch aankleedt. Als je een klein stukje van je blouse of shirt in je broek stopt dan geeft dit een slanker effect. Je buik lijkt dan een stuk slanker. Iets waardoor jij je weer veel zekerder voelt. Je slechte dag wordt dan ineens weer een goede dag.

1. Trek een jasje aan

Een colbertje is een afslanker. Dit jasje verdoezelt je slechte punten (lees: je opgeblazen buikje). Als je een jasje met een ruime snit draagt dan leg je het accent op je benen. Deze lijken dan langer en slanker.

2. Draag schoudervullingen

Nee, we hebben het hier niet over enorm opvallende schoudervullingen. Kies voor een schattig jasje met een dunne vulling of ga voor een stoer motorjack met extra schoudervullingen. Hiermee creëer je direct een slanker figuur.

3. Kies voor wijd

Draag een baggy jeans of een oversized broek en je benen lijken langer en slanker. Of combineer een grote, wijde trui met een strakkere broek.

4. Ga voor een printje

Printjes zijn tactische afslankers. Match een bloesje met een bloemenprint met een goede pantalon, een lange kokerrok of skinny jeans en je voelt je weer heerlijk slank.

5. Handig omknopen

Knoop eens een trui om je middel. Zo leg je de aandacht op je middel, die door de trui veel slanker oogt. Of laat je lange top of trui bloezen om je buikje wat te verdoezelen. Misschien denk je nu dat bloezen uit te de tijd is, maar dan heb je het mis. Dit jaar beleven we een nineties revival en daar hoort een bloezend effect ook bij.

6. Kies voor donkere kleuren

Het is bekend dat zwart afkleedt. Draag je niet graag zwart? Kies dan voor een wat vrolijkere donkere kleur, zoals donkergroen, -bruin of- blauw. Door een zwarte top met een donkere broek of rok te dragen bereik je een optimaal effect.

7. Ga voor dunne stoffen

Kies voor ‘slanke’ stoffen en vermijd dikke materialen, zoals ribfluweel en tweed. Ga dus voor gladde, dunnen stoffen die comfortabel aanvoelen. Je zult zien dat je hierin 1 of 2 kilo slanker lijkt.

8. Draag de juiste maat

Pak niet direct de maat die je altijd draagt, maar kies deze met zorg uit. Koop geen te strakke of te wijde kleding. Hierin komt je figuur niet goed uit. Probeer dus eens een andere maat. Pas een kledingstuk in verschillende maten. Door de maten goed te vergelijken, zie je al snel welke maat jou het mooiste staat.

9. Ga voor lengte

In langere kleding zie je er slanker uit. Kies voor een langere broek tot ruim op je schoen. Of ga voor een broek of rok met een hoge taille. Hierin lijk je langer en dus slanker.

10. Creëer een slankmakend zandlopereffect

Met een mooie, klokkende rok benadruk je jouw beste punten. Hiermee creëer je een slanke taille en verdoezel je je slechte punten van die dag. Draag er een paar mooie pumps bij om je slanke enkels te laten zien.