De crop top: hoe draag je deze op de juiste manier?

De crop top: hoe draag je deze op de juiste manier?

Door Redactie

Nu we richting de zomer gaan, wordt het tijd om je lichaam te showen. Een voorbeeld van een kledingstuk waar je dit mee kunt doen, is de crop top. In de jaren 90 werd dit topje een naveltruitje genoemd. Nu is dit item weer terug onder een mooiere, chiquere naam; de crop top. Bij een kort truitje denk je misschien aan iets ordinairs, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Als je deze op de goede manier draagt dan is deze top juist heel stijlvol. In dit artikel geven wij je enkele tips om de crop top op de juiste manier te dragen.

Er zijn verschillende soorten crop tops verkrijgbaar. Zo zijn er losse of strakke tops met een kort mouwtje, maar er zijn ook tops met lange mouwen of helemaal geen mouwen. Daarnaast zijn er ook schattige tops met kant en ruches of bloesjes die net wat korter zijn.

Aangezien er verschillende soorten crop tops zijn, is er voor ieder figuur wel een geschikt model verkrijgbaar. Zo zijn ook niet alle topjes even kort. Sommige topjes komen boven je navel uit, maar er zijn er ook die je navel bedekken en maar een heel klein stukje buik laten zien. Je hoeft dus geen platte buik te hebben om deze top te kunnen dragen.

Buikje?

Heb jij, net als heel veel vrouwen, een klein buikje? Kies dan voor een wijdere crop top met een high waisted jeans. Zo lijk je slanker en komt je figuur mooi uit. Als je deze winter flink getraind hebt dan wil je je strakke buik natuurlijk aan iedereen laten zien. Dit kan met een strakke korte crop top.

Benadruk je borsten

Vind je het lastig om een crop top te dragen, omdat je redelijk grote borsten hebt of een kleine cupmaat hebt? Dan is een crop top juist een ideaal kledingstuk! Hierin kun je je borsten goed benadrukken of juist wat verkleinen. Draag een strak topje als je kleine borsten hebt. Zo geef je ze meer volume en lijken ze dus groter. Als je goed bedeeld bent, staat een wijde top mooi. De nadruk wordt dan niet op je borsten gelegd.

Met een blousje

Als je het toch een beetje eng vindt om je blote buik te showen dan kun je de crop top ook over een bloesje dragen. Je buik is dan bedekt, maar je draagt toch een hippe top. Of draag de top onder een gave tuinbroek. Zo ziet niemand je buik, maar laat je toch een stukje bloot zien. Dit staat niet alleen heel erg stylish, maar is ook nog eens lekker luchtig op een warme zomerdag.

Draag de top met een jas of vest

Als het wat kouder is dan kun je de crop top dragen met een jas of vest. Kies dan voor een jasje of vest met een print. Hiermee leg je de nadruk op je hele outfit en niet alleen op je topje.

Wil je ook graag een crop top? Dan vind je deze haast in iedere (online) kledingwinkel.