Een kledingwinkel zonder zwarte kleding

Een kledingwinkel zonder zwarte kleding

Door Redactie

Waarom zwarte kleding kopen?

Kledingwinkels zonder zwarte kleding? Dat bestaat waarschijnlijk helemaal niet. De titel van dit bericht is daarom misschien een beetje misleidend, maar eigenlijk zo gek nog niet. Waarom is er nog niemand een kledingwinkel gestart zonder zwarte kleding? Het is uniek en perfect op de kaart te zetten. Op zoek naar zwarte kleding? Dan ga je ergens anders heen. En zoek je kleding in allerlei vrolijke kleuren en prints? Dan ga je naar de kledingwinkel zonder zwarte kleding! Dit briljante idee om je te onderscheiden in de verzadigde kledingmarkt geven we zomaar cadeau.

Enfin, we gaan snel door met waarom we dit bericht überhaupt schrijven. We weten allemaal dat zwart een veilige kleur is om te dragen. Het is dan ook niet voor niets de meest verkochte ‘kleur’ qua kleding. Ook al is het net als wit – het andere uiterste in het kleurenspectrum- geen echte kleur. Sommigen dragen zelfs niks anders dan zwart. Je hebt nooit zorgen over het matchen van kledingstukken, het verbergt vlekken, je kan vele lagen over elkaar heen dragen, het staat goed bij elke huidskleur, je kan alle accessoires toevoegen die je maar wil, je kan zwarte kleding elk seizoen dragen, het kleedt goed af, je gaat op in de massa, je ziet niet meteen of het duur of goedkoop is én het is tijdloos. We kunnen nog uren doorgaan met dit lijstje, maar je snapt ons punt. Zwarte kleding is onmisbaar en zal nooit verdwijnen. Dat hoeft ook echt niet. Alleen maakt meer kleur het straatbeeld vrolijker en je laat zien dat je genoeg zelfvertrouwen hebt wanneer je experimenteert met veel kleur.

Zwarte kleding doet je goed

Onderzoekers van een Britse webshop vroegen zich af in welke kleur je het best voor de dag komt. Ook daaruit bleek dat zwart de winnaar is. Zwarte kleding geeft je namelijk zelfvertrouwen. Daarnaast zien anderen je ook als een intelligent en zakelijk persoon wanneer jij er keurig bij loopt in het zwart. We weten allemaal dat rood je verrukkelijk sexy kan maken, maar zelfvertrouwen uitstralen vinden we nog net iets aantrekkelijker en belangrijker. We gaan dan ook niet een poging doen om iedereen hun zwarte kleding op te laten sturen naar Afrika. Wel gaan wij je er van proberen te overtuigen om meer kleur te gaan dragen. Kleding in kledingwinkels is er niet voor niets in alle kleuren van de regenboog. En je mag best combineren met zwarte kledingstukken.

Hoe draag je kleding met kleur?

Als het aan een grote online retailer ligt moeten we deze winter vooral meer oker, crème en wit dragen. Het is al een vooruitgang met zwart, maar niet precies waar wij heen willen. Wit is voor veel mensen toch een beetje eng en ongemakkelijk om te dragen, helemaal in tijden waar er veel regen valt en veel gegeten wordt met familie en/of vrienden. Een wit kledingstuk kan je vaak nog niet eens een hele dag dragen zonder ergens een zichtbare vlek te krijgen. Neemt niet weg dat je het zeker moet doen af en toe, want het ziet er heel chique en netjes uit. Allereerst gaan we uitleggen hoe je kleding in één kleur kan dragen. Er zijn verschillende tips waarmee je een vliegende start maakt.

  • Materialen. Door met verschillende materialen te werken krijg je een spannende outfit die het ook meteen wat meer diepte geeft.
  • Blauw is niet blauw en rood is niet rood. Wat we daarmee willen zeggen is dat elke kleur weer vele varianten heeft. Het is vaak mooier wanneer verschillende kledingstukken die je met elkaar combineert net een andere kleurtint hebben. Kies bijvoorbeeld alleen voor lichte kleuren blauw of juist het tegenovergestelde: Donkere kleuren blauw. Door de verschillende tinten te gebruiken geef je automatisch al meer diepte en lijkt het niet net alsof dat ene kledingstuk iets vaker gewassen is dan de ander.
  • Gebruik accessoires en schoenen of een goede hak in dezelfde kleurtint. Of doe een beetje rebels en draag juist een clutch of sneaker in een totaal andere kleur.
  • Gebruik de handige hulp van Wikihow. Zij beschrijven tot in de kleinste detail hoe je kleur kan dragen door gebruik te maken van het kleurenwiel.
  • De laatste tips is misschien wel de enige die jij nodig hebt. Draag gewoon kleuren waar jij je comfortabel bij voelt of die je ogen mooi laten uitkomen. Ook kan je rekening houden met de tint van je huid. Ga gewoon online shoppen en gebruik de handige kleurenfilters. Die zijn er niet voor niets! Vink de kleuren aan die jij wel zou willen dragen en laat zwart eens uitgevinkt staan.