Vind de juiste bikini voor jouw figuur

Vind de juiste bikini voor jouw figuur

Door Redactie

Is de zomer inmiddels begonnen? Dan is het de hoogste tijd om een nieuwe bikini aan te schaffen. Het kan natuurlijk ook dat je binnenkort op vakantie gaat en hier een nieuw exemplaar  voor nodig hebt. Vind je het lastig om een goede bikini te vinden? Dan geven wij je wat tips en tricks om er goed bij te lopen op het strand.

Iedere vrouw zal het beamen; het vinden van een goede bikini is niet zo gemakkelijk. Tijdens je zoektocht naar een bikini is het vooral belangrijk dat je echt eerlijk bent tegenover jezelf. Koop dus niet alleen een bikini omdat deze er leuk uitziet. Een te strak topje is helemaal niet sexy, maar staat juist ordinair. Dit geldt ook voor een te strak bikinibroekje. En met een groter topje ziet je A-cup er echt niet ineens uit als een volle C-cup. Je moet dus weten wat de sterke en zwakke punten van je lichaam zijn. Alleen dan kun je een bikini aanschaffen die goed aansluit en die jouw figuur mooi naar voren laat komen. Er is een passende bikini voor elk figuur. Nu ben je vast benieuwd wat voor figuur jij hebt. Wij geven je wat omschrijvingen, zodat jij al snel de perfecte bikini vindt.

Peerfiguur

Heb je een slanke taille en een platte buik, maar vollere benen en brede heupen? Dan heb je een peerfiguur. Een bikini met print of kleur past dan het beste bij jou. Hiermee benadruk je jouw slanke bovenlichaam. Kies voor een breed of hoog broekje als je wat onzeker bent over je heupen. Bekende celebs met een peerfiguur zijn Kim Kardashian en Christina Aguilera.

Recht figuur

Vrouwen met een recht figuur hebben een atletische bouw. Ze zijn slank en hebben wat minder vormen. Je kunt je rechte, slanke figuur mooi accentueren met een sportieve bikini. Kies voor een printje als je net wat meer vorm wilt creëren. Een monokini staat ook heel goed bij je. Voorbeelden van bekende vrouwen met een recht figuur zijn Doutzen Kroes, Kate Middleton en Cameron Diaz.

Appelfiguur

Als je een vrouw bent met een appelfiguur dan kom je vaak aan rond je buik en je borsten. Je hebt slanke benen, smalle heupen, brede schouders, een smalle taille en grote borsten. Geef je borsten ondersteuning met een beugelbikini. Een tankini is dé oplossing als je wat onzeker bent over je buikje. Wil je je borsten kleiner laten lijken? Kies dan voor een effen bikini in een donkere kleur. Vrouwen met een appelfiguur zijn Jessica Simpson, Lindsay Lohan en Hillary Duff.

Hartfiguur

Als je een hartfiguur hebt dan heb je slanke benen, heupen en billen, brede schouders, vollere armen en borsten en een klein buikje. Kies een beugelbikini die je borsten mooi laat uitkomen en die een goede ondersteuning biedt. Combineer het topje met een opvallend broekje waarin je slanke billen goed uitkomen. Bekende voorbeelden van vrouwen met een hartfiguur zijn Naomi Campbell en Demi Moore.

Zandloper

Met een zandloperfiguur kun je alle kanten op. Je kunt veel bikini’s dragen. Vrouwen met een zandloperfiguur hebben vollere borsten en heupen en een smalle taille. Benadruk in ieder geval je vrouwelijke vormen. Ga voor een hoger broekje als je het accent nog meer op je slanke taille wilt leggen. Bekende zandlopers zijn Beyoncé, Scarlett Johansson en Eva Longoria.