Tips voor je sollicitatiegesprek: wat kun je als vrouw het beste dragen?

Tips voor je sollicitatiegesprek: wat kun je als vrouw het beste dragen?

Door Marloes

Yes, je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek nadat je hebt gesolliciteerd op die toffe vacature! Maar dan komt de stress: wat trek je aan om een goede indruk te maken?

De allereerste indruk is vaak de belangrijkste als je ergens kennis gaat maken. Je wilt natuurlijk dat het bedrijf waar je komt solliciteren ziet dat je een goede toevoeging bent aan de organisatie. Wat trek je aan naar een sollicitatiegesprek? Wij hebben voor jou een aantal tips op een rijtje gezet, zodat jij je kansen op die mooie baan vergroot.

Check wat je potentieel toekomstige collega’s dragen

Deze tip is voor de ene functie gemakkelijker dan de andere, maar we willen ‘m hoe dan ook met je delen: check online of offline wat de werknemers binnen de organisatie dragen. Ga je in een winkel werken? Loop er dan eens binnen en kijk wat de medewerkers aan hebben. Misschien dragen ze bedrijfskleding, of hebben ze in een kledingwinkel juist de kleding uit de winkel aan. Pas je outfit daar op aan en kom in de juiste stijl voor de dag.

Heb je gesolliciteerd voor een kantoorbaan? Kies er dan voor om het bedrijf op LinkedIn op te zoeken. Als het bedrijf een LinkedIn-pagina heeft, kun je via die pagina kijken wie er allemaal bij het bedrijf werken. De meeste LinkedIn-gebruikers hebben hun profielfoto openbaar, dus kun je even checken wat zij op hun foto’s dragen. Heeft het bedrijf een eigen website met de werknemers erop? Dan kun je ook daar eens kijken wat de kledingstijl is. Extra handig op de website is dat de foto is geplaatst met goedkeuring van de werkgever en dus een outfit laat zien die binnen het bedrijf gepast is.

Wijk niet te veel af van je eigen kledingstijl

We snappen het helemaal: je wilt eruit zien als een professional, iemand die diens taken serieus neemt en het visitekaartje van het bedrijf kan zijn. Desondanks raden we aan om niet te veel af te wijken van je eigen kledingstijl. Vraag jezelf af of het realistisch is om elke werkdag in dezelfde stijl te verschijnen als wat je op je sollicitatiegesprek hebt gedragen. Voel je je daar comfortabel bij, of kies je dan liever voor iets dat beter bij jou past? Waarschijnlijk draag je het liefst een combinatie van je eigen stijl dat netjes genoeg is. En bovenal comfortabel zit. Geef dus niet een boel geld uit aan iets wat je maar een keer draagt, en kies in plaats daarvan een nette outfit die binnen jouw stijl valt. Als je je comfortabel voelt in je kleding, straal je meer zelfvertrouwen uit tijdens het gesprek.

Heb je een net bloesje in je kledingkast waar je een nette spijkerbroek mee kunt combineren? Trek dan zoiets aan. Combineer het met neutrale sneakers of nette enkellaarzen die schoon zijn. Tada, jij bent (qua outfit) klaar voor je gesprek!

Draag niet te veel sieraden

Tenzij je bij een juwelier of modezaak gaat dragen, raden we aan niet te veel accessoires om te doen. Twee kettinkjes kan prima, maar schuif geen tien ringen om je vingers. Het kan je gesprekspartner afleiden, maar jou ook. Weet je van jezelf dat je vaak met je ring speelt in spannende situaties, raden we aan om zo weinig mogelijk ringen te dragen. Kies voor de sieraden die je zelfvertrouwen geven, je mooi kunt matchen bij je outfit en laat de rest thuis.

Meer lezen

Benieuwd naar meer blogs met fashion tips over kleding en accessoires? Hierbij een greep uit onze andere blogs:

Bekijk en vergelijk het grootste aanbod dameskleding, herenkleding, kinderkleding, accessoires en nog meer online en veilig op Kledingwinkel.nl.