Wat draag je bij je diploma uitreiking?

Wat draag je bij je diploma uitreiking?

Door Eefje

Ben je geslaagd? Gefeliciteerd! Dan zul je binnenkort je diploma overhandigd krijgen bij de diploma-uitreiking; een hele happening. Benieuwd wat je het beste kunt dragen naar deze feestelijke maar ietwat formele gelegenheid? We vertellen er alles over in deze blog, dus lees zeker door.

De diploma-uitreiking is een belangrijke gebeurtenis in het leven van iedereen die een opleiding heeft voltooid. Het is een dag waarop je trots mag zijn op je prestaties en een dag waarop je voor familie, vrienden en medescholieren stralend voor de dag moet komen. De kleding die je op die dag draagt is dan ook van groot belang. Je wilt er tenslotte goed uitzien op de foto's! Hoewel je je vast wel kunt voorstellen welke kledingstukken geschikt zijn voor deze gelegenheid is het nog niet zo eenvoudig om de perfecte outfit samen te stellen. Daarom hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Algemene tips

Er zijn een aantal algemene tips waar iedereen altijd rekening mee moet houden bij het uitzoeken van een outfit voor de diploma-uitreiking. Zo is het belangrijk om er netjes en verzorgd uit te zien. Dit houdt in dat je kleding moet kiezen die schoon en gestreken is. Ook je schoenen moeten schoon zijn en natuurlijk moet je haar netjes zitten. Ook is het belangrijk om te weten naar wat voor soort diploma uitreiking je gaat. Dit bepaalt grotendeels wat voor outfit je aan moet. Is het een formele gelegenheid? Dan is het aan te raden om je netjes te kleden. Is de diploma uitreiking minder formeel? Dan heb je meer keuzevrijheid in je outfit.

Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met het weer. Is de uitreiking (deels) in de buitenlucht? Als het buiten warm is kun je beter voor lichte kleuren en stoffen kiezen en is een jas waarschijnlijk niet nodig. Is het buiten koud? Dan is het verstandig om voor een dikkere jas te kiezen. Een trenchcoat of een leren jas zijn hier goede opties. Wacht ook niet te lang met het kopen van je kleding, want je wilt niet in de stress raken. 

Outfit voor mannen

Voor mannen is een pak de beste optie bij een formele diploma-uitreiking. Een pak maakt je netjes en stijlvol. Let wel op dat je pak niet te strak zit, want je wilt niet dat je pak je beperkt in je bewegingen. Een paar jeans met een overhemd en een jasje is ook een goede optie. Ook is een overhemd met een stropdas een goede optie. Dit geeft je outfit een nette en verzorgde uitstraling. Kies hierbij wel voor een kleur die bij je overhemd past. Een donker paar jeans of een chino maakt je outfit af. Let wel op dat je spijkerbroek niet te strak is en dat je chino niet te wijd is. Ook je schoenen moeten netjes zijn. Een mooie veterschoen of loafer is dan een goede keuze. Is de diploma uitreiking minder formeel? Mooie jeans met een net overhemd zijn dan een goede keus.

Outfit voor vrouwen

Voor vrouwen is een mooie jurk een goede optie. Een jurk geeft je outfit een vrouwelijke en stijlvolle uitstraling. Kies wel voor een jurk die niet te kort is. Ook kun je er voor kiezen om een pantalon met een mooie blouse te dragen. Een pantalon met een wijde pijp geeft je outfit een chique uitstraling. Een paar mooie pumps of loafers maakt je outfit af.

Als je kleding gaat kopen voor je diploma uitreiking, is het belangrijk dat je niet te veel uitgeeft. Je hoeft niet per se een nieuwe outfit te kopen. Er zijn vast wel wat kledingstukken in je kast die je kunt combineren tot een nette outfit. Als je toch iets nieuws wilt, kun je kijken of je iets kunt vinden in de sale voor dames of sale voor heren. 

We hopen dat je met deze tips wat inspiratie hebt opgedaan voor je eigen outfit. Vergeet niet dat het belangrijkste is dat je je comfortabel voelt in wat je aanhebt. Dan zul je zeker stralen op je diploma uitreiking!

Meer lezen

Benieuwd naar meer blogs met fashion tips over kleding en accessoires? Hierbij een greep uit onze andere blogs:

Bekijk en vergelijk het grootste aanbod dameskleding, herenkleding, kinderkleding, accessoires en nog meer online en veilig op Kledingwinkel.nl.