Make-up tips voor bij je lente en zomer kleding

Make-up tips voor bij je lente en zomer kleding

Door Redactie

KLEDING EN MAKE-UP MATCHEN

Het warme lentezonnetje gaat zichzelf steeds vaker laten zien. En dat betekent dat we weer kunnen strippen! Niet poedeltje naakt natuurlijk, tenzij je een intiem momentje hebt binnenshuis. Wij bedoelen nu dat je steeds vaker zonder dikke winterjas, sjaal en muts de deur uit kan. Misschien heb je zelfs al in een rokje gelopen of in je zwemkleding aan het strand gelegen? Alle zomerkleding kan weer uit de meest stoffige hoek van je kast getrokken worden, want de zomer komt er aan! Rokjes, slippers, topjes, zonnebrillen… Je hebt vast bergen in je kledingkast liggen en zal ongetwijfeld de voorraad weer aanvullen door te gaan shoppen. Erg leuk en aardig allemaal, maar je make-up is minstens net zo belangrijk. Misschien hoor jij zelfs bij die enkeling die met make-up de zee in duikt? Zo ver zou ik persoonlijk dan weer niet gaan. We willen wel een gezond en natuurlijk kleurtje in het gezicht krijgen nu die kans weer daar is. Op de warme dagen waarop je wel make-up wenst te dragen is het handig om te weten wat tegenwoordig allemaal kan. Toegegeven, er zijn geen regels voor wat betreft make-up. Maar het is altijd handig om de trends te weten. En thuis kliederen met make-up is minstens net zo leuk als een nieuwe outfit scoren. Probeer eens wat nieuws!

VOLLE WENKBRAUWEN

Ook wel bekend als de ‘Instagram wenkbrauwen’. De tijd waarin één haartje voldeed als volwaardige wenkbrauw is echt allang voorbij. Stop met het weghalen van teveel wenkbrauwharen. Ook dit jaar zijn volle wenkbrauwen ‘the way to go’. Het is een heel karweitje om de ‘Faded Instagram eyebrows’ perfect te krijgen, dus oefen gerust tot je een ons weegt. Gelukkig zijn er talloze tutorials te vinden op het wereldwijde web. Wenkbrauwkits van merken als Anastacia Beverly Hills of Urban Decay zijn erg populair. Maar ook in de Kruidvat kan je ongetwijfeld slagen voor een klein prijsje. Je wenkbrauwen doen erg veel voor je uitstraling, dus zeker de moeite waard om te proberen. Wie wil er geen facelift zonder operatie?

HIGHLIGHT EN CONTOUR MAKE-UP

Misschien heb je er al weleens van gehoord. Highlighten en contouren. Ook dit is net als de volle wenkbrauwen niet nieuw, maar nog altijd even belangrijk. Als je weleens naar NikkieTutorials hebt gekeken op Youtube weet je niet wat je ziet. Het is bijna tovenarij wat zij met make-up kan! Maar pas op, je kan het ook overdrijven. In fel daglicht wil je echt geen dikke plamuurlaag op je gezicht hebben. Ga dan ook niet te ver met highlighten en contouren wanneer het overdag is. Ga je een avondje uit? In het donker kan je helemaal losgaan met je highlights en contour! Wat is het en wat doet het? Contouren betekent eigenlijk vormen. Je kan de illusie wekken dat je gezicht andere vormen heeft dan het in werkelijkheid heeft. Of het mooie nog meer benadrukken.Dit kan je doen door met donkere en lichte schaduweffecten te werken. Eigenlijk kun je alles ‘shapen’. Maar het is wel iets wat je echt moet leren. Dus ook hiervoor wijken we even uit naar een perfecte Youtube tutorial. Van niemand minder dan NikkieTutorials. Je kan het zelf zo gek maken als je wil.

WELKE KLEUR LIPPENSTIFT?

Ook hier geldt; Er zijn geen regels. Maar wel trends. Nude en cherryblossom! Ga overdag voor een nude lippenstift en ’s avonds voor een lekker kleurtje. Niet té fel of gepigmenteerd, dan gaat het al snel de verkeerde kant op. Vergeet paars. Dat had nooit in de mode mogen zijn. Niet zo’n fan van een nude lippenstift? Je kan altijd nude lipgloss proberen. Laat je eens adviseren bij je dichtstbijzijnde parfumerie. Kost je niets! Daarna wandel je gewoon een drogisterij in voor een goedkope kopie van wat je is aanbevolen in de parfumerie. Oeps… Ssttt.. Dit heb je niet gelezen. Die lieve dames (en soms heren) smeren graag verschillende kleuren lippenstift op je lippen tot je tevreden bent.

BLAUWE OGEN

Blue eyes oftewel blauwe ogen. Geen idee waarom, maar voor de ogen schijnt blauw de trend van deze lente en zomer te zijn. Wat mij betreft kan je elke kleur kiezen die je wil, als het maar lekker fris, vrolijk en zomers is. Of je nou voor smokey eyes gaat of een cut crease, vergeet niet om zelfs je mascara in de kleur van je look te nemen. Vergeet zwarte mascara, ga gewoon een keer voor blauw en stap uit je comfort zone. Ook eyeliners heb je in alle kleuren van de regenboog. Dus geen excuus!

SUNSET EYES

Ga je liever voor een neutrale zachte zomerse look? Laat het blauw in dat geval gerust liggen. Sunset eyes zijn ook prachtig, zeker wanneer het zonnetje daadwerkelijk schijnt. En zo niet, dan ben jij gewoon het zonnetje van de dag. De lippenstift in de onderstaande tutorial bevalt mij niet. Wel is het een prima tutorial waarmee je kan leren hoe je zelf een zonnige look creëert. Je hoeft niet dezelfde kleuren te gebruiken als zij. Heb je het liever lichter of donkerder? Geen enkel probleem! Tip: Je kan ook gewoon elke blush die je hebt op je ogen gebruiken. Echt waar.

GLITTERS!

Van alle ontelbare tips die we kunnen geven is glitters misschien wel de leukste make-up tip. Of de belangrijkste. Wees niet bang om met glitters te experimenteren, waar je maar wil. Je kan glitters over je lippenstift heen gebruiken. Je kan glitters als eyeliner gebruiken. Je kan zelfs glitters als ‘Glitter tranen’ gebruiken. Dat laatste is echter meer weggelegd voor de jongere meiden onder ons. Merken als Glitter Injections worden steeds populairder. En ook na de lente en zomer komen glitters nog goed van pas. In de herfst en winter ga je het namelijk nog veel vaker tegen komen. Met glitters in je make-up collectie kan je nog heel veel plezier gaan beleven.

CONCLUSIE

Durf te experimenteren met make-up met kleur en glitters. Neem wat tijd voor jezelf en oefen nieuwe looks voor de spiegel. Het echte zomerweer laat nog even op zich wachten, dus nu is de tijd om in actie te komen. Laat een andere kant van jezelf zien die uitstraalt wat voor een schoonheid jij van binnen bent. Het klinkt een beetje cliché, maar je bent het waard. Je kan kleding shoppen tot je er bij neer valt, maar accessoires en make-up zijn minstens net zo belangrijk. Ook voor kleding geldt; durf te experimenteren met nieuwe kleuren, stoffen en combinaties. Heb je iets aan onze tips? Of totaal niet? Misschien heb jij wel dé tip voor in de lente en zomer van 2016. Schroom niet om je kennis met ons te delen in de reacties.