De populairste herenmode voor de zomer

De populairste herenmode voor de zomer

Door Eefje

Benieuwd naar de items die deze zomer niet in jouw garderobe mogen ontbreken? Het kan soms lastig te zijn stijlvolle items te vinden die goed aansluiten op het warme weer. Desondanks zien we elk jaar weer de meest opvallende outfits voorbij komen. We zetten de meest populaire herenmode voor de warme maanden in dit blog voor je op een rij, dus lees zeker door!

Zeker na COVID-19 willen we ons graag weer laten zien! Mensen kijken weer uit naar sociale zomers vol feestjes en bezoekjes aan het terras. Dit zien we terug in de herenmode, die een stuk meer uitgesproken is. De herenmode in de zomer bevat dan ook veel kleuren en prints. We zullen de meest populaire items en kleuren voor je uitlichten.

Luchtig linnen

Een onmisbaar materiaal in je kledingkast tijdens de zomermaanden is linnen. Linnen is een lichte, luchtige stof met vocht absorberende eigenschappen. Daarnaast is linnen duurzaam en ademt het materiaal, zodat je ook bij hoge temperaturen de hele dag fris blijft. Dit maakt het een ideale stof voor de zomer! In principe zijn alle kledingstukken beschikbaar in het linnen: overhemden, polo’s, broeken; je kunt met linnen alle kanten op. Zorg dus zeker dat je een paar linnen items in je kast hebt liggen om comfortabel de warmste zomerdagen door te komen.

Overshirts

Eén van de meest veelzijdige items die je in je kledingkast kunt hebben is het overshirt. Deze combinatie tussen jas en overhemd kun je zeer casual dragen, maar ook formeel. Een overshirt is in feite twee kledingstukken in één wat het vele toepassingen geeft. De populariteit van het overshirt komt met name voort uit de groeiende populariteit rondom het dragen van meerdere lagen. Ze zijn beschikbaar in verschillende stijlen en stoffen, waardoor er voor iedere voorkeur wel een te vinden is. Dit maakt het een van de meest praktische en tegelijkertijd stijlvolle items die je kunt hebben.

Witte shirts

Het witte t-shirt is al jaren populair en alles wijst erop dat dat voorlopig zo zal blijven. Je ziet hem overal voorbij komen en hij is echt bepalend voor het straatbeeld. Door de eenvoud kan het witte shirt op vele manieren gedragen worden en met vrijwel alles gecombineerd worden. Vrees niet wanneer je witte shirt iets te ruim valt; oversized is ook helemaal hot!

Terracotta kleuren

Haal de Mediterrane zon in huis door te kiezen voor terracotta kleuren zoals oranje, rood, roze of bruin. Deze kleuren stralen een hoop warmte uit en kunnen makkelijk gecombineerd worden met bijvoorbeeld een lichte broek en jeans. Zorg dat je schoenen dezelfde kleur hebben als je polo of shirt voor een eindresultaat dat er zeker mag wezen!

Felle kleuren

We mogen weer buiten komen en dat willen we graag laten zien! Knallende, felle kleuren zijn dan ook helemaal hot en mogen niet ontbreken in jouw kledingkast. Wees dus niet bang om een geel, rood of felgroen shirt aan te trekken.

Denim

De laatste jaren maakt denim weer helemaal zijn herintrede. Creëer een iconische outfit met een nostalgische knipoog naar de jaren ’70 door een nette spijkerbroek te combineren met een spijkerjas of denim shirt. Denim is razend populair door de casual, trendy look en het grote aantal toepassingen. Het materiaal is van oorsprong in het Wilde Westen ontwikkeld omdat er behoefte was aan broeken die goed bestand waren tegen slijtage. Ook vandaag de dag is het materiaal razend populair vanwege de praktische, stoere uitstraling die aan elke outfit een rebelse twist geeft.

Hoofddeksels

Een trend die al zo lang bestaat dat het eigenlijk geen trend meer genoemd mag worden, maar een heus onderdeel van hedendaagse mode. Hoeden, petten, mutsen; het is allemaal hot! Zorg dus ook dat je zeker een hip hoofddeksel in je garderobe hebt. Naast dat het de zon uit je ogen houdt, is een hoofddeksel ook echt een teken van modieus zelfvertrouwen.

Meer lezen

Benieuwd naar meer blogs met fashion tips over kleding en accessoires? Hierbij een greep uit onze andere blogs:

Bekijk en vergelijk het grootste aanbod dameskleding, herenkleding, kinderkleding, accessoires en nog meer online en veilig op Kledingwinkel.nl.