Riemen voor dames; 6 praktische tips

Riemen voor dames; 6 praktische tips

Door Redactie

Zo Vind Je Jouw Ideale Damesriem In 6 Stappen

Damesriemen inspireren. Vergeleken met riemen voor mannen zijn ze niet alleen veel trendgevoeliger maar vaak ook veelzijdiger. Op het lijstje waar de damesschoenen en tassen als modeaccessoire bovenaan staan, wint de riem tegenwoordig steeds meer terrein. Het enorme aanbod voor vrouwen aan bijvoorbeeld tassen en schoenen vertaalt zich in het aantal online aanbieders. Webwinkels genoeg. En waar de psychologische en persoonlijke kenmerken van deze type modeaccessoires breed worden uitgemeten, is dit voor ceintuurs voor dames nog maar mondjesmaat gepubliceerd. Maar wat zegt je riem nou over jou en welke is nou de meest passende bij jouw persoonlijkheid?

Hanteer in jouw zoektocht in ieder geval deze 6 criteria:

Tip 1: Zoek de juiste combinatie met je outfit

Neem uitgebreid de tijd om een goede, kwalitatieve riem te kopen. Op de website van Riem & Zo vind je een aantal praktische tips over kleuradvies. Rood staat bijvoorbeeld mooi bij zwart, blauw bij beige, enzovoort. Check altijd even je spiegelbeeld om te zien of je tevreden met het uiteindelijke resultaat.

Bekijk hier alle Kleuren

Tip 2: Kies de juiste maat

Niks ziet er zo gek uit als een riem die niet past. Kortweg waardeloos. Zo’n lange flap die je overhoudt of juist een te korte riem oogt wel heel erg onmodieus. Een damesriem moet gewoonweg de juiste maat hebben. (Altijd het middelste gaatje dus!) De slimste meetmethode is een kijkje aan de binnenkant van een oudere riem, daar vind je vaak de riemmaat zoals 85, 95 of 105 in terug. Dat is een ideale meetmethodiek om de maat van je nieuwe riem te bepalen.

Tip 3: Kies voor smal of breed

Hou er rekening mee dat een riem je figuur als het ware in 2 stukken breekt. Een brede riem accentueert natuurlijk enorm deze vlakverdeling terwijl een smallere riem op bijvoorbeeld een jurkje wat speelser eruit ziet. Jij bepaalt zelf, rekening houden met je figuur, wat je wil dat de riem voor je doet. Ben jij lang of juist het type rubensvrouw? Met de juiste riem breng je balans in je model.

Tip 4: Kies voor nikkelvrij

Nikkelallergie is de laatste jaren zeker bij vrouwen een vrij veelvoorkomende allergie. Met de keuze voor een nikkelvrije gesp voorkom je vervelende uitslag, rode bultjes of jeuk. Er zijn nog steeds riemenwinkels die hier in hun assortiment geen rekening mee houden en riemen met nikkelhoudend metaal verkopen. Controleer dus altijd of de gesp van de damesriem die je wil gaan kopen, nikkel bevat

Tip 5: Een ceintuur moet vooral ook lekker zitten

Zorg ervoor dat schoonheid en draagcomfort in dit geval hand in hand gaan. Wie mooi wil zijn moet pijn lijden zeggen ze? Nou liever niet toch, zorg er gewoon voor dat de riem comfortabel om je middel of heup snoert. Je hebt een prachtig leren exemplaar gevonden maar hij zit te strak, knelt enorm of zit gewoon te wijd? Jammer dan, kies een riem die naast dat hij fashionable is, ook goed en comfortabel aanvoelt.

Tip 6: Past de riem echt bij je?

Soms denk je gewoon wauw, wat een ontzettend gave riem! Maar als je de riem na 2 keer dragen toch een beetje vindt tegenvallen is dat vaak een te dure aankoop gebleken. Wees dus enigszins terughoudend met bevliegingen. Een echt leren riem is een damesaccessoire waar je in principe vele jaren mee vooruit moet kunnen. Het is een echt duurzaam natuurproduct dat je weloverwogen moet aanschaffen. Een bevlieging of rage is soms weer gauw voorbij dus stel jezelf de vraag of het hier echt om een riem gaat die past bij jouw persoonlijkheid en uiterlijk wat jij wil.

Dames nemen bij voorkeur ruimschoots de tijd voor het shoppen. Doordat de keuze zo groot is, is het uitzoeken van een gepaste lederen damesriem bepaald geen sinecure. Designers en kledingontwerpers bepalen de trends voor de collecties in de verschillende seizoenen. Naast een goed combinerende kleur kijk je naar de details in de afwerking en de ‘vrouwelijkheid’ van de bijpassende gesp. Anno 2015 beleeft de conservatieve, leren riem met zijn traditionele basics weer enigszins zijn hergeboorte. Hoewel de keuze bijzonder persoonlijk blijft geven we hieronder graag een aantal tips en tricks bij de keuze voor de juiste dames riem.