Zo creëer je een zakelijke look

Zo creëer je een zakelijke look

Door Eefje

In een bedrijfsomgeving is het belangrijk om er professioneel uit te zien. Dit geeft een goede indruk aan klanten, zakenpartners en collega’s. In sommige bedrijven is het zelfs verplicht om er zakelijk uit te zien. Dit komt omdat het bedrijf een bepaalde uitstraling wil hebben. Ben je op zoek naar tips hoe je een zakelijke look samen kunt stellen? We delen onze tips!

Er zijn verschillende manieren om er zakelijk uit te zien. Dit hangt af van het soort bedrijf waar je werkt en de functie die je hebt. In sommige bedrijven is het bijvoorbeeld verplicht om een pak of een colbert voor heren of colbert voor vrouwen te dragen. In andere bedrijven is het juist niet toegestaan om een pak of jasje te dragen. Het is dus belangrijk om je bedrijfsspecifieke dresscode te kennen.

Daarnaast is het belangrijk om je haar netjes te dragen. Mannen kunnen bijvoorbeeld hun haar kort dragen of een nette scheiding maken. Vrouwen kunnen hun haar opsteken of losjes dragen. Een zakelijke look is niet alleen belangrijk voor het bedrijfsleven. Ook in andere omgevingen is het belangrijk om er zakelijk uit te zien. Als je bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek hebt is het belangrijk om er zakelijk uit te zien. Dit geeft een goede indruk aan je potentiële werkgever.

Voor mannen

Als man in het zakenleven wil je er natuurlijk goed uitzien. Je wilt er niet alleen professioneel uitzien, maar ook niet te stijf en saai. Maar hoe creëer je nu die perfecte zakelijke look?

1. Een goede pasvorm is cruciaal

Of je nu een pak, een colbert of een overhemd draagt: het moet goed passen. Een pak dat te wijd is, maakt je slungelig en onprofessioneel. Een pak dat te strak is maakt je ongemakkelijk en onhandig. Kies dus voor een pak dat perfect past.

2. Let op de details

De details maken het verschil tussen een saaie look en een flitsende look. Kies dus voor een pak met bijzondere details, zoals bijvoorbeeld een opvallende kraag of een contrasterende borstzak.

3. Kies de juiste kleuren

Donkere kleuren zijn perfect voor een zakelijke look. Kies bijvoorbeeld voor een donkerblauw of grijs pak in combinatie met een wit overhemd of een blauw overhemd. Als je toch liever wat kleur in je outfit wilt, dan kun je kiezen voor een feller gekleurd overhemd, zoals bijvoorbeeld een rood overhemd, een groen overhemd  of een geel overhemd.

4. Accessoires maken het af

Een zakelijke look is niet compleet zonder de juiste accessoires. Een leren aktetas, een mooi horloge, een stijlvolle riem en een nette portemonnee maken je look helemaal af.

5. Nette schoenen

Een nette schoen is natuurlijk onmisbaar in een zakelijke look. Schoenen kunnen veel over je zeggen, dus in een zakelijke setting is het belangrijk om nette schoenen te dragen. Kies voor leren veterschoenen of nette instappers. Zorg ervoor dat je schoenen schoon en netjes zijn en let ook op de sokken die je draagt.

Voor vrouwen

Als vrouw in het zakenleven wil je er natuurlijk voor zorgen dat je er professioneel uitziet maar je wilt ook niet te opvallend gekleed zijn.

Kleding

De eerste stap is het uitzoeken van de juiste kledingstukken. Een goede basis om mee te beginnen is een mooie blazer, een mouwloos shirt of een trui, een pantalon of een rok en een paar nette schoenen. Als je deze kledingstukken hebt, kun je ze combineren tot een zakelijke look.

Blazers zijn ideaal voor een zakelijke look omdat ze een professionele uitstraling hebben. Je kunt ze dragen over een mouwloos shirt of een trui. Een zwarte blazer staat bijvoorbeeld mooi bij een wit shirt. Een pantalon of een rok zijn ook goede kledingstukken voor een zakelijke look. Een zwarte pantalon of zwarte rok staat bijvoorbeeld mooi bij een licht shirt of een blazer. Ga je voor een rok? Kies er een die niet te kort is. Een goede lengte is net over de knie. Kies ook niet voor te strakke kleding, dit is onprofessioneel. Een topje of blouse met lange mouwen is ook een goede keuze. Kies wel voor een kleur die bij je huidtint past.

Make-up

Make-up is ook belangrijk voor een zakelijke look. Kies voor een lichte foundation en een bijpassende concealer voor een egale huid. Gebruik ook een oogschaduw in een rustige kleur, bijvoorbeeld beige of bruin. Werk je ogen verder af met een lichte kleur mascara. Kies voor een lippenstift of lipgloss in een naturel kleur.

Haar

Voor je haar is het belangrijk dat het netjes is en niet in de weg zit. Een paardenstaart of knotje is een goede optie. Let wel op dat je haar niet te strak achter je oren geklemd zit, dit kan ongemakkelijk zijn.

Meer lezen

Benieuwd naar meer blogs met fashion tips over kleding en accessoires? Hierbij een greep uit onze andere blogs:

Bekijk en vergelijk het grootste aanbod dameskleding, herenkleding, kinderkleding, accessoires en nog meer online en veilig op Kledingwinkel.nl.