5 tips om goedkoop online kleding te kopen

5 tips om goedkoop online kleding te kopen

Door Eefje

In de winkel proberen alle koopjesjagers voor te zijn; we snappen dat je daar geen zin in hebt. Hoe lekker is het als je vanaf de bank voordelig kunt shoppen? En dit kan ook prima! Ook online kun je vele euro’s besparen wanneer je kleding koopt. Benieuwd hoe je het meest bescheiden online kassabonnetje realiseert? We delen graag vijf handige tips. Lees zeker door!

Het kan zeker een uitdaging zijn om online te shoppen en daadwerkelijk goedkoop uit te zijn. Er zijn tenslotte talloze webwinkels, elk met hun eigen assortimenten en acties. Gelukkig zijn er meerdere trucjes waarmee jij gegarandeerd goedkoper uit zult zijn dan wanneer je zonder voorbereiding en op goed geluk bij een webshop kleding gaat bestellen, ook al is deze kleding in de sale. We zetten onze tips daarom voor je op een rij.

1.   Vergelijkingssites

Hoe handig zou het zijn wanneer je alle kleding van een groot aantal webshops in één handig overzicht zou kunnen filteren op onder andere type, maat, kleur, prijs en levertijd? Gelukkig kan dat ook! Op een vergelijkssite zoals Kledingwinkel.nl kun je op zoek gaan naar het soort kledingstuk dat je zoekt, waarna je in één oogopslag ziet wat het aanbod is en bij welke webshop je het goedkoopst uit bent. Dit bespaart je natuurlijk een hoop uitzoekwerk en je weet zeker dat je de beste prijs betaalt. Ideaal!

2.   Kortingscodes

Coupons, coupons! Deze relatief ouderwetse methode om te besparen (en om meer klantenbinding te creëren) heeft de tand des tijds zeker doorstaan. De digitale versie van dit systeem ben je ongetwijfeld al vaak tegengekomen: een kortingscode voor je eerste aankoop op een nieuw account, een kortingscode in de nieuwsbrief, een kortingscode gerelateerd aan het seizoen of een feestdag, een kortingscode van een influencer; er zijn er ontzettend veel! Vaak bespaar je minstens 10% op een aankoop. Weet je al dat je over een tijdje bij een specifieke webshop wat wilt gaan bestellen, maar heb je nog geen account of ben je nog niet ingeschreven voor de nieuwsbrief? Kijk dan even of je hier een kortingscode voor krijgt en gebruik deze zodra je gaat bestellen. Het kan ook geen kwaad om te Googlen of er een kortingscode online staat voor de webshop waar je wilt gaan bestellen.

3.   Off-season sale

Het is een tip die je elke keer weer tegenkomt, maar die toch te weinig wordt toegepast in de praktijk. Vaak koopt men een dure herenjas of damesjas pas wanneer het al koud is, waarbij je vaak de volle pond betaalt. Ergens is het wel te begrijpen; je weet pas wat je mist wanneer je ermee geconfronteerd wordt. Verder vooruitkijken zal je op gebied van kleding echter veel gaan besparen. Diezelfde winterjas kost in de zomer namelijk maar een fractie van de prijs! Vaak start de wintersale al in december, waarbij je de laatste trends op gebied van mutsen, truien, laarzen en meer voor veel minder scoort dan enkele weken eerder. Zo werkt het ook met zomercollecties, waar de prijzen van dalen zodra ook de temperatuur daalt. Wist je dat je op off-season artikelen tot wel 70% korting kunt krijgen?

4.   Black Friday

De Black Friday week, altijd eind november, is over komen waaien uit de Verenigde Staten en is ideaal om je kerstinkopen met korting te doen. Maar ook kleding gaat vaak flink in de korting, dus parkeer je shopsessie nog even totdat het de week van Black Friday is. Bij de vorige tip hebben we het gehad over vooruit leren kijken om te besparen op kleding. Is het tijd om een nieuwe damesbroek en damestrui te bestellen, maar komt Black Friday er aan? Wacht dan nog even tot de Black Friday week om met leuke kortingen je nieuwe kleding te bestellen!

5.   Tweedehands kleding

Het zal je ongetwijfeld niet ontgaan zijn: tweedehands is helemaal hip. Het duurzame karakter van gebruikte items een nieuw leven geven sluit helemaal aan op de geest van de tijd en ook kleding gaat mee in deze trend. Populaire apps zoals Vinted maken het erg eenvoudig om online je eigen kleding door te verkopen of juist om tweedehands kleding te kopen voor een fractie van de nieuwprijs. Je vindt er wekelijk van alles; van dameskleding, tot herenkleding tot kleding voor meisjes en jongens.

Meer lezen

Benieuwd naar meer blogs met fashion tips over kleding en accessoires? Hierbij een greep uit onze andere blogs:

Bekijk en vergelijk het grootste aanbod dameskleding, herenkleding, kinderkleding, accessoires en nog meer online en veilig op Kledingwinkel.nl.