Dit is de hipste sportkleding voor in de sportschool

Dit is de hipste sportkleding voor in de sportschool

Door Eefje

Je bent trotse eigenaar van een sportschool abonnement; gefeliciteerd! Wellicht is het je eerste keer, of train je al langer en ben je toe aan wat nieuwe outfits voor de sportschool. Hoe dan ook; het kan soms lastig zijn te bepalen wat je nu het beste kunt dragen om zowel comfortabel én hip te gaan trainen. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? We delen graag onze tips!

Er zijn vele redenen om naar de sportschool te gaan. Je wilt simpelweg je conditie en gewicht op peil houden, je wilt afvallen of je wilt je kracht en spiermassa ontwikkelen. Wat je reden ook is, mooie en comfortabele sportkleding is onmisbaar. Misschien heb je het wel eens meegemaakt; een te kort shirt dat telkens omhoog kruipt met elke oefening, een te strakke broek die knelt of schoenen die toch niet lekker zitten wanneer je cardio-oefeningen doet. Voordat we je gaan vertellen hoe je je wél moet kleden, vertellen we je daarom eerst wat je beter niet aan kunt doen naar de sportschool.

Sportkleding: wat moet je niet doen?

Het is fijn om er hip uit te zien wanneer je gaat trainen. Het belangrijkste is echter dat je sportkleding praktisch is en een goede workout niet in de weg zit. We zetten daarom graag voor je op een rij wat je juist niet moet doen met sportkleding. Let dus op onderstaande punten wanneer je sportkleding uit gaat kiezen; je bent dan al een heel eind onderweg naar de perfecte outfit.

  • Trek geen kleding aan dat te wijd of juist te strak zit. Dit zal namelijk je bewegingsvrijheid belemmeren, wat de effectiviteit van je workout vermindert.
  • Trek ook geen kleding aan dat te kort of juist te lang is. Te korte kleding zal omhoog kruipen waardoor je het steeds moet corrigeren, wat afleidt van de training. Te lange kleding zit in de weg en leidt ook af van het trainen.
  • Draag geen sieraden of horloges. Deze kunnen beschadigen, maar daarnaast ook gevaarlijk zijn wanneer je bijvoorbeeld blijft haken. Een smart watch is echter geen probleem; deze zijn juist ontwikkeld om gedragen te worden tijdens het sporten.
  • Draag je sportkleding niet tweemaal zonder te wassen om onaangename geuren te vermijden.
  • Voor heren: doe niet te veel gel of wax in je haar. Dit kan gaan uitlopen met het zweten, wat prikt in je ogen.
  • Voor dames: draag niet te veel make-up wanneer je gaat sporten. Foundations kunnen de transpiratie belemmeren en doorgelopen mascara zal weinig goeds doen voor je looks.

Sportkleding: praktisch én hip naar de sportschool

Wanneer je bovenstaande tips volgt ben je al een heel eind om een praktische outfit samen te stellen. Hierbij echter nog wat extra aandachtpunten om de ideale outfit samen te stellen voor een comfortabele workout.

Ga je shoppen voor sportkleding? Kies dan voor kwaliteit. Er zijn genoeg budgetwinkels waar je sportkleding kunt kopen, echter ziet deze kleding er vaak niet mooi uit. Het zal slap om je lichaam heen hangen, waardoor het weinig goeds doet voor je figuur. Het is fijn als sportkleding goed op je lichaam aansluit. Schaf sportkleding aan waarin je goed kan bewegen en waarin je huid goed ademt, met als voornaamste doel dat de sportkleding lekker zit en je huid altijd droog en lekker aanvoelt. Kies ook voor gedekte kleuren. Donkere kleding zorgt dat je figuur er beter uitziet en daarnaast vallen je zweetvlekken niet op.

Hippe sportschool kleding voor heren

Er zijn vele opties qua sportkleding voor heren wanneer je naar de sportschool gaat. Er is wel één gouden regel: géén ontbloot bovenlijf. Dit wordt gezien als onhygiënisch en wordt daarnaast sociaal niet geaccepteerd. Bij veel sportscholen ligt dit daarom ook vast in de huisregels. Verder ben je in principe vrij om te dragen wat je wilt.

Shirt

Kies voor een sportshirt dat niet te strak of te los zit, waarin je genoeg bewegingsvrijheid hebt. Heb je een goed lijf, kies dan voor een sporthemd in de zomermaanden. Ook mag een sport hoodie niet ontbreken om te voorkomen dat je kou vat.

Broek

Kies in de winter voor een lange broek die nauw aansluit, zodat je bewegingen niet belemmerd worden. Als alternatief zou je ook voor een korte broek kunnen gaan met een lange thermobroek eronder. Kies in de zomer voor een halflange broek of een sportshort wanneer het echt warm is. Idealiter kan je in je broek je spullen kwijt, zodat je geen kluisje hoeft te huren en zicht hebt op je spullen.

Accessoires

Zoals gezegd is een smart watch prima om te dragen tijdens het sporten. Ook kun je ervoor kiezen een petje te dragen. Qua muziek kun je voor een koptelefoon gaan maar deze zal wat zwaar aan gaan voelen wanneer je probeert te bewegen. Draadloze in-ears zijn daarom wat praktischer.

Schoenen

Comfortabele sportschoenen of sneakers zijn geschikt. Kies hierbij voor het model dat het beste aansluit op je sportkleding.

Hippe sportschool kleding voor dames

De meest populaire (en wat ons betreft hippe) sportkleding voor dames in de sportschool blijft een sportlegging met een bijpassende crop top. Vaak is dit een set, waardoor het er samen erg mooi uitziet. De crop top is vaak ook met lange mouwen beschikbaar; ideaal voor de koudere maanden.

Top

Qua sporttops heb je meerdere opties. Zoals gezegd is een crop top erg hip en populair, echter kun je natuurlijk ook prima voor een shirt of hemdje gaan. Zorg er hierbij voor dat het niet te strak of te wijd zit, zodat het je bewegingsvrijheid niet belemmert.

Broek

Zeer korte, strakke broekjes zijn over het algemeen minder sociaal geaccepteerd maar niet per sé een no-go. Tennis- of hockeyrokjes dienen vermeden te worden in de gym. Kies voor een sportlegging, een sportshort of sportbroek die niet te strak of juist te wijd zit.

Accessoires

Zorg dat je geen sieraden draagt naar de sportschool; deze kunnen gevaarlijke situaties veroorzaken. Zoals gezegd is een smart watch prima om te dragen tijdens het sporten. Qua muziek kun je voor een koptelefoon gaan maar deze zal wat zwaar aan gaan voelen wanneer je probeert te bewegen. Draadloze in-ears zijn daarom wat praktischer.

Schoenen

Comfortabele sportschoenen of sneakers zijn geschikt. Kies hierbij voor het model dat het beste aansluit op je sportkleding.

Meer lezen

Benieuwd naar meer blogs met fashion tips over kleding en accessoires? Hierbij een greep uit onze andere blogs:

Bekijk en vergelijk het grootste aanbod dameskleding, herenkleding, kinderkleding, accessoires en nog meer online en veilig op Kledingwinkel.nl.