12 Kleding tips voor kleine vrouwen

12 Kleding tips voor kleine vrouwen

Door Nicole

Het is niet altijd makkelijk om als kleine vrouw kleding te vinden die goed staat. Vooral wanneer je online shopt is dit een uitdaging. De meeste modellen op de foto’s van de kleding die je wilt kopen zijn minstens 1.75 meter lang! Het is dan ook zo dat bepaalde kleding die bij lange vrouwen juist heel goed staat, bij korte dames er niet altijd hetzelfde uitziet. Bij ieder verschillend lichaamstype staan nu eenmaal andere verschillende soorten kledingstukken het best. In deze blog gaan we je helpen erachter te komen welke kleding bij jou als kleine vrouw het beste staat.

Kleine vrouwen hebben net zoals lange vrouwen een grotere uitdaging bij het shoppen van kleding dan vrouwen van een gemiddelde lengte. Daarbij maakt de wijze waarin jouw lichaam in proportie staat ook veel verschil uit: hetzelfde kledingstuk bij een vrouw met een lang bovenlichaam en korte benen staat heel anders dan bij een vrouw met lange benen en een kort bovenlichaam. Wij geven je graag een aantal tips mee waarmee je jouw lichaamstype het beste kunt kleden. Straalt je outfit zekerheid uit, dan doe jij dat ook. Dat is natuurlijk makkelijker gedaan als je weet wat je goed staat.

Uitdagingen van kleine vrouwen bij het kopen van kleding

Het is lastig om een stoere outfit neer te zetten als het eerste is waar mensen op letten is dat je klein bent. Dat is nou precies niet het “statement” dat je met jouw outfit wilt maken. Daarnaast wil je niet dat jouw lengte het eerste is wat andere mensen opvallen of waar ze je om zullen herinneren. Je wilt natuurlijk gewoon serieus genomen worden om wie je echt bent. Misschien is het je weleens opgevallen dat jouw lengte in de ene outfit veel meer opvalt dan de ander: waar ligt dit dan precies aan? Dit kan onder andere liggen aan het dragen van horizontale lijnen, maar ook aan de vorm van je schoenen en de lengte van je jas. Wij helpen je graag met het ontdekken welke soort kleding je langer doet lijken en welke korter. 

1. Kies voor een V-hals

Heb jij een kort bovenlichaam dat je graag optisch zou willen verlengen? Blouses en shirts met een V-hals zullen ervoor zorgen dat je bovenlichaam langer lijkt. Zo valt het helemaal niet op dat jij een kort bovenlichaam hebt. Het creëert verticale lijnen waardoor je ook nog langer lijkt.

2. Broeken met een hoge taille

Als je graag de illusie wilt geven dat je langere benen hebt dan in werkelijkheid het geval is, dan moet je eens een high-waisted broek uitproberen. Deze broeken met hoge taille verkorten tot zekere hoogte je bovenlichaam doordat ze een gedeelte hiervan bedekken. Draag een strakke top op een wijde broek met hoge taille om de illusie van lengte te creëren én tegelijkertijd je taille te bedrukken. Dit zorgt voor een langer maar ook vrouwelijker silhouet.

3. Natuurlijk: hoge hakken!

Deze tip spreekt van alleen het meest voor zich. De makkelijkste manier om de illusie te creëren dat je langer bent is door een paar hoge hakken aan te trekken. Zo kun je simpel jezelf wat extra centimeters de hoogte in te sturen. Daarbij doen hakken je benen langer en slanker lijken. Ook staan hoge hakken in de vorm van pumps heel netjes in een zakelijke werkomgeving.

4. Monochrome outfits

Door outfits in één kleur te dragen lijk je langer. Dit effect wordt veroorzaakt door het gebrek aan elementen die de outfit in stukken opbreken. Je outfit is op het gebied van kleur als het ware één geheel. De color-blocking trends zijn daarom voor jou niet geschikt als je op zoek bent naar kleding waar je langer mee kunt lijken.

5. Flared broeken

Zou je graag willen dat jouw benen wat langer lijken? Dit doe je in één handomdraai door een flared broek aan te trekken. Deze sluiten mooi aan bij de billen en lopen wijd uit vanaf de bovenbenen of knie, afhankelijk van het model. Hierdoor zien jouw benen er meteen langer en smaller uit. Combineer de broek met een paar mooie hoge hakken of pumps voor het beste effect!

6: Accessoires: lange kettingen en chokers

De juiste accessoires dragen kan een significante bijdrage leveren aan hoe jouw lengte door anderen wordt waargenomen. Door een delicate choker te dragen vestig je de aandacht op je hals, waardoor je weer langer lijkt. Ook lange kettingen geven een verlengend effect: in dit geval omdat je hiermee het effect van een V-hals top nabootst.

7: Korte broeken, rokken en jurkjes

Lange vrouwen hebben vaak moeite met het dragen van korte rokken en jurkjes zonder er uitdagend uit te zien. Jij niet! Buit dit feit uit en verleng je benen door korte broeken, rokken en jurkjes te dragen. Vooral jurkjes en rokken met een split staan prachtig bij jouw postuur.

8: Lange vesten

We hebben in eerdere tips al benoemd hoe het dragen en creëren van verticale lijnen in je outfits de beste vriend is van de kleine vrouw. Door een lang, recht vest open te dragen zorg je ervoor dat je langer lijkt. Draag hem niet dicht! Hierdoor lijk je juist korter.

9: Korte jassen

Tenzij je van plan bent om bijvoorbeeld een trenchcoat of parka altijd open te dragen, is het beter om te kiezen voor een korter model jas dat tot op je heupen komt. In de winter zul je natuurlijk jouw jas dicht willen dragen en daarom zijn lange herfst- en winterjassen voor jou minder geschikt.

10: Verberg je enkels niet

Het laat kleine vrouwen nog véél kleiner lijken wanneer ze een broek of rok aanhebben waarvan de onderkant er te lang uitziet. Rol daarom voortaan de onderkant van je broek een stukje op of koop cropped broeken. Is jouw maxi-rok net wat te lang? Trek deze dan iets omhoog richting je middel als deze eerst op je heupen lag. Zo creëer je meteen hetzelfde effect als bij tip 2, maar dan met een rok.

11: Kort haar

Je lijkt langer op het moment dat je zoveel mogelijk van je hals en schouders laat zien. Het helpt dus om een korter kapsel te nemen zoals een bob die boven je schouders valt. Wil je liever geen afscheid nemen van je lange haar waar je al zo lang je best op hebt gedaan? Dan kun je het natuurlijk ook opsteken in een knotje.

12: Puntige schoenen

Door platte schoenen te dragen met een ronde neus lijken je voeten kleiner en je benen iets korter. Je kunt daarom beter gaan voor een schoen waarvan de neus uitloopt in een punt. Om het meeste te halen uit jouw schoen met puntige neus koop je deze in een nude kleur.

Meer lezen

Benieuwd naar meer blogs met fashion tips over kleding en accessoires? Hier vind je een greep uit onze andere blogs:

Bekijk en vergelijk het grootste aanbod dameskleding, herenkleding, kinderkleding, accessoires en nog meer online en veilig op Kledingwinkel.nl.