10 Tips om jouw panty heel te houden

10 Tips om jouw panty heel te houden

Door Nicole / 18-07-2022

De panty: het is zó’n ontzettend handig kledingstuk. Het is de redder in nood voor wanneer je in de herfst of winter nog graag jouw leuke rokjes en jurkjes door wilt dragen. Ook wanneer je onzekerheid ervaart over je blote benen is het de ideale oplossing: niemand ziet dat je melkflessen hebt, je benen hebt vergeten te scheren of er rode plekjes aan overgehouden hebt. Echter is het niet alleen een redder in nood maar hebben ook vaak een reputatie als veroorzaker van nood. De ladders die kunnen ontstaan zijn absoluut geen pretje.

Moet je dan helemaal geen panty’s meer dragen, uit angst dat er gedurende de dag iets misgaat? Nee, dat is onzin. Er zijn best een aantal manieren beschikbaar om dit, zo goed mogelijk afhankelijk van je type panty, te omzeilen. Deze tips en trucjes hebben wij voor jou verzameld, zodat jij zonder zorgen in de ochtend gewoon je panty en dus dat leuke rokje/jurkje aan kunt trekken. 

Koop de juiste panty

De eerste tip die we je kunnen meegeven is om een paar euro meer uit te geven. Geloof ons, een goedkope panty is het niet waard om je de hele dag zorgen te maken of hij wel in één geheel blijft. Goedkope panty’s zijn namelijk gemaakt van vezels met een lage kwaliteit. Ook hebben goedkope panty’s vaak geen versterkte naden bij de voeten en het kruis. Dit alles maakt dat de panty niet sterk is en gemakkelijk haaltjes zal vertonen. We weten allemaal waar dat binnen de kortste keren heen gaat: super lange ladders. Tenzij je er eentje extra hebt meegenomen heb je dan echt een probleem. Het ziet er namelijk echt niet uit om de hele dag met een kapotte panty rond te lopen. Buiten is dit niet zo erg maar in een professionele omgeving, zoals op kantoor, is dit niet prettig. Vooral wanneer het helemaal op het begin van de dag gebeurd. Dan zit je er de rest van de dag aan vast. 

Dus: koop liever een panty van een paar euro duurder dan dat je de hele dag bezig bent met of die goedkope het wel vol gaat houden. Je onrust is namelijk gewoon volledig terecht: goedkope panty’s staan nou eenmaal bekend om het risico op ladders. Mocht je het toch echt moeten doen met een goedkope, lees dan hieronder verder hoe je het beste beschadigingen kunt voorkomen. 

Je kunt onder andere keuze uit speciale anti-ladder panty’s. Deze worden tegenwoordig door veel verschillende merken verkocht. Daarnaast kun je kiezen voor een panty met een hogere denier: een dikkere panty is automatisch al een stevigere.

Geef de panty een voorbehandeling

Voorkomen is beter dan genezen, vind je niet? Er zijn twee stappen die je kunt nemen waarmee je jouw panty kunt voorbereiden om gedragen te worden. Hierdoor krijgen gaatjes en ladder minder snel de kans om jouw mooie panty te verpesten. Een goed begin is al het halve werk. 

Panty in de vriezer

Jazeker, dat lees je goed: de vriezer. Allereerst spoel je de panty uit met koel water. Knijp zover mogelijk voorzichtig het water eruit. De panty doe je nu vervolgens in een plastic zakje en die knoop je dicht. Laat hem één nachtje in de vriezer liggen en ontdooi hem vervolgens op kamertemperatuur. Er heeft zich nu een beschermend laagje gevormd over de panty. 

Haarspray op je panty spuiten

Deze truc vergt wat minder werk en tijd: Je kunt de panty licht inspuiten met haarspray. Dit helpt om slijtage te voorkomen. Je kunt ervoor kiezen om deze truc toe te passen na afloop van de uitvoering van de bovenstaande tip: zo wordt de panty extra stevig.  

Knip je nagels

Je hoeft maar één keer met je scherpe nagel langs je gevoelige panty te gaan en je hebt al een ladder. Vaak gebeurd dit helaas al tijdens het aantrekken. Het is dus een goed idee om van tevoren  je nagels even te verzorgen: zowel je vinger- als teennagels moet je niet vergeten. 

Knip je vingernagels

Allereerst is het belangrijk om je vingernagels te knippen. Dit is één van de meest voorkomende boosdoeners voor ladders die boven je enkel plaatsvinden. Even knippen en/of veilen om ervoor te zorgen dat dit je niet overkomt en je panty is nu een stuk veiliger voor door jezelf aangerichte beschadigingen. 

Knip je teennagels

Hoe lang is het geleden dat jij eens goed naar je teennagels hebt gekeken? Veel mensen vergeten dagen of zelfs wekenlang een kijkje te nemen naar de staat van hun teennagels. Voor je het weet zijn ze te lang en lopen niet alleen je sokken risico op gaatjes. Je gevoelige panty is er al helemaal bang voor! Zorg er daarom voor dat je jouw teennagels kort houdt. Het is nog beter als je ook eventjes de tijd neemt om de scherpe randjes na het knippen te veilen. Alles bij elkaar kost het je toch al niet meer dan een paar minuten. Geen tijd, of behoefte aan extra zekerheid? Doe dan een paar dunne sokjes aan onder je panty.

Trek je panty correct aan

Er is absoluut een juiste en een foute manier om een panty aan te trekken: dit is geen kwestie van voorkeur. Om ervoor te zorgen dat je niet al tijdens het aantrekken een ladder in je panty trekt, doe je hem op de volgende manier aan. Allereerst rol je de panty helemaal op totdat je alleen nog het voetje overhoudt. Stop vervolgens voorzichtig je voet erin met je tenen naar beneden gekruld. Dan kun je de panty met beleid langzaam over je benen omhoog stropen. Zorg er hierbij voor dat je jouw hand niet in de positie van een klauw houdt; maar juist je vingers zo plat mogelijk tegen je been aanhoudt. Op deze manier is er zo min mogelijk contact tussen je teen- en vingernagels en je panty.

Panty handschoenen

Misschien heb je er nog nooit van gehoord: panty handschoenen. We zullen eerlijk zijn: wij wisten er ook niet vanaf. Toch klinkt het helemaal niet als zo’n gek idee. Je hoeft je op deze manier namelijk geen zorgen te maken over je scherpe nagels. Trek je panty handschoenen aan en je panty is volledig veilig tegen ladders bij het aandoen. 

Bereid je benen voor op een ongelukje

Mocht je een flinke ladder krijgen waardoor een heel deel van je been bloot komt te liggen, dan wil je goed voorbereid zijn. Dus óók als je een panty draagt kun je maar beter je benen scheren. Je weet maar nooit of ze uiteindelijk door een gat of ladder toch zichtbaar worden. Heb je geen schaamte met betrekking tot je beenhaar? Alleen maar fijn, dan heb jij minder om je zorgen over te maken.

Neem ALTIJD een extra panty mee

Het beste wat je voor jezelf kunt doen om rust in je hoofd te creëren is om een panty extra mee te nemen. Je weet het maar nooit en je wilt er geen spijt van krijgen dat je het niet hebt gedaan. Een extra panty neemt in jouw (hand)tas bijna geen ruimte in. Mocht deze in een ietwat grote kartonnen verpakken komen dan kun je deze verwijderen en de panty in een plastic of stoffen zakje doen. We raden het je niet aan om de panty zomaar los in de tas te gooien. De kans is namelijk aanwezig dat je iets scherps in je tas hebt zitten, zoals een paar sleutels, waarmee je de panty kan beschadigen.

Pas op met sieraden en horloges

Wanneer je een panty aantrekt kun je maar misschien beter je ring een keertje niet om doen. Je horloge en sieraden die om je pols of aan je handen zitten kunnen flink schade toe richten. Je onderarmen en handen leunen vaak op een dag op je schoot. Kies daarom vandaag voor een leuke ketting; de rest kun je nu misschien beter thuis laten. 

Panty op de juiste manier wassen

Is het je gelukt? Heeft de panty de dag zonder ladders overleefd? Dan kun je hem best nog eens gebruiken. Zo direct vertellen we je hoe je hem schoon kunt krijgen voor de volgende keer.

Met de hand

De beste optie om je panty op een voorzichtige manier te wassen is door dit met de hand te doen. Om dit te doen meng je een beetje wasmiddel in een emmer warm (niet heet!) water. Zorg ervoor dat, als je de panty met de hand wast, je korte of tenminste niet scherpe nagels hebt. Anders loop je het risico dat je hem beschadigd en daar doe je de moeite niet voor.

In de wasmachine

Geen zin om je panty met de hand te wassen? Dan is de wasmachine ook nog een optie. Er zijn twee belangrijke stappen die je moet nemen voordat je hem in de wasmachine gooit. Allereerst moet je de panty beschermen door deze in een waszakje te stoppen, bijvoorbeeld voor beha’s. Dit is overigens niet de tijd om te multitasken! De panty mag niet samen in een waszakje met je beha’s: de haakjes hiervan kunnen de panty tijdens het wassen beschadigen. Dan zorg je ervoor dat je het juiste wasprogramma selecteert: de panty mag niet op heter dan 30 graden worden gewassen. Je panty mag niet de droogtrommel in en ook niet gestreken worden.

Goed opbergen

Jouw panty is gewassen en klaar voor de volgende ronde. Het is niet de bedoeling dat de volgende keer dat je hem uit de kast trekt hij ergens achter blijft hangen en dan stuk getrokken wordt. Waar leg je hem dan neer totdat je hem weer nodig hebt? Wij raden aan om deze simpele stap te ondernemen om je panty veilig weg te leggen: bewaar het doosje! Heb je deze niet meer? Stop de panty dan in een apart zakje. 

Help! Er zit al een gaatje of ladder in mijn panty

Zit je met een gaatje of ladder in je panty en heb je geen back-up panty mee? Het enige wat je nu kunt doen is om te voorkomen dat het gaat van kwaad tot erger. Je kunt het beste proberen om het gaatje of de ladder niet groter te laten worden. Dit kun je op twee verschillende manieren doen. Breng voor de eerste manier een beetje nagellak aan rond de randen van het gaatje/de ladder. Dit zorgt ervoor dat hij niet verder uit kan scheuren.  Daarnaast kun je als tweede optie ook gebruik maken van haarspray: dit biedt echter niet dezelfde mate van stevigheid als de eerste.

Meer lezen

Benieuwd naar meer blogs met praktische fashion tips over kleding en accessoires? Hier vind je een greep uit onze andere blogs:

 

Bekijk en vergelijk het grootste aanbod dameskleding, herenkleding, accessoires en nog meer veilig online op Kledingwinkel.nl