Hoe voorkom je vlekken op een witte broek?

Hoe voorkom je vlekken op een witte broek?

Door Nicole

Heb je een prachtige witte broek aangeschaft en allerlei ideeën over hoe je hiermee de mooiste outfits gaat maken, maar ben je bang om deze te dragen vanwege het gevaar op vlekken? Of twijfel je om er een aan te schaffen om dezelfde reden? Wij begrijpen dit probleem heel goed.Witte broeken kunnen ontzettend leuk zijn om te dragen, maar ook eng! Hoe kun je nu het beste vlekken voorkomen op een dag dat je een witte broek draagt?

Vaak heb je voor je het doorhebt er alweer een vlek op gemaakt. Het vreemde is, dat je in de meeste gevallen niet eens weet hoe het eigenlijk is gebeurd. Met witte broeken is het natuurlijk zo dat voorkomen beter dan genezen is. We geven je hier graag een aantal tips over mee. Is er helaas al een vlek op gekomen en wil je weten wat je nu het beste kunt doen? Wij hebben gelukkig voor dit noodgeval al een blog voor je klaarstaan met tips hoe je het beste vlekken uit witte kledingstukken kunt verwijderen. Ook hebben we een leuke blog voor je over hoe je op de leukste manieren een witte broek met allerlei soorten outfits combineert.

1. Zorg dat je een lange jas draagt

Dit is één van de makkelijkste voorzorgsmaatregelen die er zijn. Draag een lange jas over je witte broek, en hierbij geldt: hoe langer hoe beter. Denk bijvoorbeeld aan een mooie trenchcoat, een lange parka of een lange gewatteerde jas. Zo is jouw witte broek beter beschermd tegen vlekken en kun je bijvoorbeeld ook nog gewoon op een bankje gaan zitten buiten. Hierbij geldt natuurlijk wel: kijk eerst ALTIJD achter je voor je ergens op gaat zitten!

2. Handen weg!

Velen van ons hebben de neiging om onze handen af te vegen aan onze broeken. Nu is dat nadat we onze handen wassen niet zo’n heel groot probleem – tenzij je witte broek gemaakt is van een materiaal dat kan doorschijnen natuurlijk – maar wel tijdens het koken en wanneer je gaat eten. In dit geval trek je even een andere broek aan of desnoods een simpele joggingbroek hierover aan. Deze tip geldt overigens ook voor wanneer je in de ochtend jezelf op gaat maken. Doe éérst je make-up op terwijl je nog je pyjama aanhebt en trek daarná pas je kleding aan. Of draag even een badjas over je kleding heen, dat kan uiteraard ook.

3. Vermijd deze “gevaarlijke” etenswaren

De volgende vier etenswaren uit de onderstaande lijst kun je beter maar zo veel mogelijk vermijden wanneer je een witte broek draagt:

  • Gerechten met (rode) sauzen. Zowel iedereen houdt van Spaghetti Bolognese, maar niemand houdt van een rode sausvlek op zijn of haar witte broek!
  • Niet alleen rode sauzen vormen een risico, maar ook allerlei soorten rood fruit. Je kunt deze daarom beter een keertje laten liggen als je niet jouw wilt broek in gevaar wilt brengen.
  • Rode wijn is natuurlijk één van de grootste bekende boosdoeners. Alhoewel witte broeken heel stijlvol zouden kunnen staan om te dragen naar een feestje, kun je deze keer maar beter iets anders kiezen.
  • Soep is, vooral in de koude herfst- en wintermaanden, héérlijk. Je zou hierdoor bijna vergeten dat soep ook een héél slecht plan is wanneer je een witte broek aanhebt. Eén druppeltje soep is zo van je lepel gevallen, zeker wanneer de soep nog heet is en je een paar keer moet blazen. Ben je gewoon in je eigen huis? Dan leg je natuurlijk gewoon even een dubbelgevouwen handdoekje op schoot ter bescherming – klaar is Kees.

We hopen je in deze blog volledig voorbereid te kunnen hebben op het dragen van een outfit met een witte broek. Hopelijk kun je ze nu vol zelfvertrouwen – en volledig voorbereid tegen vlekken – gaan dragen om er de leukste outfits te creëren! Heb je nog geen, of niet genoeg witte broeken in huis? Vergelijk dan nu hier ook de mooiste witte dames broeken van al jouw favoriete merken uit het grootste aanbod online! De assortimenten zijn verzameld vanuit de collecties van meer dan 100 webshops, zodat jij zeker een witte broek kunt vinden die bij jouw persoonlijke stijl past.

Meer lezen

Benieuwd naar meer blogs met praktische tips over kleding en accessoires én de beste modetips? Hier vind je een greep uit onze andere blogs die interessant voor jou kunnen zijn:

Bekijk en vergelijk het grootste aanbod dameskleding, herenkleding, accessoires en nog meer veilig online op Kledingwinkel.nl