Welke onderbroeken zijn er allemaal voor heren?

Welke onderbroeken zijn er allemaal voor heren?

Door Tom / 26-08-2022

Ondergoed is de basis van iedere outfit en biedt comfort en ondersteuning. Met het juiste ondergoed zit je dan ook veel beter in je kleding. Herenonderbroeken zijn er in allerlei soorten en maten dus kan het lastig zijn het type te kiezen dat het beste bij je past. We vertellen je daarom graag welke soorten er allemaal zijn en wat de eigenschappen zijn per soort.

Je onderbroek is misschien wel het belangrijkste kledingstuk dat je draagt. Het is niet alleen het kledingstuk dat je als eerste aan doet en als laatste uit trekt, maar ook het kledingstuk dat het dichtst op je lichaam zit. Je onderbroek moet daarom de hele dag lekker zitten en een comfortabel gevoel geven. Daarnaast wil je natuurlijk ook dat ze lang meegaan en van goede kwaliteit zijn. Voorkeuren kunnen echter verschillen. Er zijn dan ook verschillende soorten heren onderbroeken om uit te kiezen. We lichten per soort de kenmerken voor je toe.

Boxershort met korte pijp

Dit type boxershort is populair bij veel mannen. Ook wel bekend als trunks; deze onderbroeken worden gekenmerkt door de vierkante vorm waarbij de korte broekspijpjes meer op het bovenbeen vallen. Daarnaast zitten ze lager dan reguliere boxershorts waardoor je minder last zult krijgen van een omgeslagen of knellende tailleband. Doordat de pijpjes korter zijn lijken je bovenbenen optisch breder. Dit maakt het dus een zeer geschikte keus wanneer je smallere heupen en benen hebt.

Boxershort met lange pijp

Bij een boxershort met lange pijp vallen de broekspijpen stukken lager dan bij de boxershort met korte pijp. Er zijn zelfs modellen met extra lange pijp. Dit zorgt ervoor dat je niet langer last zult hebben van pijpjes die omhoog kruipen in je lies, aangezien ze door hun lengte prima blijven zitten. Daarnaast zijn ze lekker warm, wat het een extra voordeel geeft in de koudere maanden. Het is daarnaast ook een zeer geschikte keuze wanneer je je bredere bovenbenen iets wilt verbergen.

Klassieke boxershort

De klassieke boxershort is de traditionele, wijde boxershort. Waar de bovengenoemde boxershorts van een elastische stof gemaakt worden, zijn de klassieke boxershorts meestal van katoen en hebben ze vaak een à twee knoopjes. Dit ondergoed zit lekker ruim en zijn populair bij de iets stevigere man, of de man die naar meer draagcomfort op zoek is. Omdat ze zo lekker zitten zijn ze ideaal om als slaaponderbroek te gebruiken. Voor het sporten daarentegen zijn ze minder geschikt en kun je beter voor een model gaan dat meer ondersteuning biedt.

Herenslip

Sinds de jaren ’90 heeft de herenslip veel populariteit verloren als gevolg van de opkomst van de boxershort. Daarvoor was het echter de meest gedragen herenonderbroek en ook nu weet dit model nog steeds consequent zijn weg te vinden naar de afgetrainde man. Je hebt met dit model geen last van broekspijpen die omhoog kruipen of knellen, wat het een populaire keuze maakt voor mannen tijdens het sporten.

Het moge duidelijk zijn dat elk model zo zijn voordelen heeft. Het is dan ook aan te raden om van elke soort er minstens een paar in huis te hebben zodat je voor elke situatie de ideale onderbroek aan kunt doen. Ga je sporten? Kies dan voor een herenslip. Ga je naar bed of wil je gewoon lekker chillen? Kies dan voor een klassieke boxershort. Voor het dagelijkse gebruik kies je tussen de boxershort met korte of lange pijp, afhankelijk van je voorkeur.

Meer lezen

Benieuwd naar meer blogs met fashion tips over kleding en accessoires? Hierbij een greep uit onze andere blogs:

Bekijk en vergelijk het grootste aanbod dameskleding, herenkleding, kinderkleding, accessoires en nog meer online en veilig op Kledingwinkel.nl.