Dit zijn de modekleuren herfst en winter 2022-2023

Dit zijn de modekleuren herfst en winter 2022-2023

Door Nicole / 24-08-2022

De herfst, en dus ook de winter liggen alweer bijna om de hoek. De zomer loopt alweer bijna ten einde en het is tijd om na te denken over onze herfst- en winter outfits. Gelukkig heb je ook dit jaar weer een ontzettend leuk en breed scala van kleuren om uit te kiezen! Pantone, wereldwijd geaccepteerd als dé kleurenautoriteit, heeft voor de New York Fashion Week haar Fashion Colour Trend Report voor de herfst en winter van 2022-2023 uitgebracht. Lees snel verder om erachter te komen welke kleuren kleding jij dit jaar voor het koude seizoen in huis gaat halen!

Deze herfst en winter mogen wij wel in onze handjes knijpen. We zijn helemaal weg van de modekleuren van dit jaar! De modekleuren zijn ook deze keer weer heel divers. Zo zijn er zowel felle kleuren aanwezig zoals geel- en oranjetinten, maar ook mooie donkere blauw- en bruintinten. Ook kun je, opvallend genoeg, tevens deze herfst en winter een hele mooie lichtroze en lichtblauwe kleur dragen. Onze hoge verwachtingen van het herfst Fashion Colour Trend Report van Pantone zijn wederom overtroffen in 2022. We kunnen niet wachten om te zien hoe wij zelf deze schitterende kleuren toe kunnen voegen aan onze eigen garderobes! 

Very Peri - Dé modekleur van 2022

Eerder in Februari dit jaar was door Pantone al bekend gemaakt dat Very Peri dé modekleur van 2022 zou zijn. De prachtige blauwpaarse tint was volop tijdens New York Fashion Week te zien en toen vervolgens ook overal in de winkels. Deze veelzijdige tint is perfect voor een warme zomerdag maar óók voor elke andere dag van de rest van het jaar. Je kunt hem mooi combineren met donkere tinten zoals Polar Night.

Lava Falls - Warm donkerrood

Deze intens vurige, hartstochtelijke modekleur is gebaseerd op smeltende lava. Het is een klassieke herfstkleur die tevens moet denken aan de donkerrode kleur die de bladeren van sommige bomen aannemen voordat ze vallen. Lava Falls gaat namelijk iets naar het oranje-bruin. De kleur staat in teken van een vurige, gepassioneerde emotie. Het ziet ernaar uit dat we deze kleur dit jaar verassend genoeg vaak zullen zien in combinatie met paars; oftewel met Rose Violet.

Samoan Sun -  Zonsondergang geel

Samoan Sun is een prachtige warme gele kleur die vernoemd is naar de zonsondergang op het eiland Samoa. Ontwerpers lijken deze herfst en winter massaal voor geel te kiezen. Het is wat ons betreft de perfecte manier om wat kleur te brengen in je winterse garderobe. Ondanks de koudere temperaturen kun je dankzij deze kleur toch nog warmte en gezelligheid in elke dag te brengen.

Orange Tiger - Oranje

De kleur Orange Tiger staat in het teken van opwinding en energie. Deze intense oranje kleur zorgt voor een beetje vrolijkheid in een anders wat somber seizoen. Ga zelfverzekerd de straat op met een jas in Orange Tiger en fleur de straten op! Je kunt Orange Tiger enorm goed combineren met Arctic Wolf om het oranje kledingstuk de show te laten stelen of juist Lava Falls voor een gepassioneerde, vurige modelook.

Rose Violet - Diep roze

Rose violet is een diepe, roze kleur. De kleur is vrij fel en neigt naar paars. Je kunt deze kleur mooi combineren met blauwe kleuren zoals Midnight maar ook met lichte kleuren zoals Watersprout of Chiseled Stone voor een zachte look.

Amazon - Regenwoud groen

Wanneer alle bladeren bij ons van de bomen vallen, blijven ze ergens op de wereld in de regenwouden groen. Amazon is een frisse en opgewekte tint donkergroen. Het is wat lastiger om deze kleur te combineren met andere opgewekte kleuren. Als je het combineert met Lava Falls loop je bijvoorbeeld het risico dat het lijkt alsof je in een kerstoutfit loopt. Uiteraard is dit tijdens de kerst juist leuk, maar daarbuiten wat minder gepast. Je kunt Amazon wel uitstekend combineren met de andere groene modekleuren zoals bijvoorbeeld Olive Green of Loden Forest. Natuurlijk kun je het ook dragen in combinatie met neutrale kleuren zoals Polar Night, Arctic Wolf of Chiseled Stone. Ook kun je het goed combineren met Midnight of Caramel Café.

Nosegay - Biggetjes roze

Deze schattige roze tint is vernoemd naar wat we een “ruikertje” noemen. Dit is een klein, compact bosje bloemen die bedoeld is een enorm lekkere, bloemige geur af te geven. Vroeger werden deze vaak als een cadeau gegeven op bruiloften. Het is een vrij opmerkelijke kleur voor de herfst en winter; maar we zijn blij dat we de kans krijgen ook de garderobes voor deze sombere seizoenen hiermee op te kunnen fleuren.

Watersprout - Lichtblauw

Deze aandoenlijke, lichtblauwe kleur heeft van Pantone de naam ‘watersprout’ gekregen. Het belooft om één van de meest gedragen modekleuren van de winter van 2022 te worden. De kleur heeft wat weg van ijsblauw maar is wat feller. Het is daarom de perfecte kleur om een fleurige winteroutfit mee te creëren. Daarbij hoort deze kleur ook nog prima thuis in het voorjaar. Je kunt watersprout prachtig combineren met Midnight maar ook met Autumn Blonde of Nosegay accessoires voor een lieftallige pastellook.

Caramel Café - Warm bruin

Een mooie bruinkleur mag eigenlijk niet missen als modekleur voor de wintermaanden. Gelukkig is er ook dit jaar weer door Pantone nagedacht over het creëren van de perfecte bruine kleur om te dragen gedurende de herfst en winter. Deze kleur is natuurlijk zeer geschikt voor schoenen en tassen, maar kan ook prima worden toegepast op kleding. Je kunt bijvoorbeeld op stijlvolle wijze een zachte look creëren door een Caramel Café vest te combineren met een Autumn blonde trui en Arctic Wolf broek. Draag daarbij een mooie handtas, schoenen en riem in Caramel Café en wat gouden accessoires om de look af te maken.

Midnight Blue - Cosmisch donkerblauw

Laat je hypnotiseren door dé donkerblauwtint van de herfst en winter van 2022: Midnight Blue. Deze kosmische kleur is geïnspireerd door de nachtlucht en straalt kalmte en rust uit. Het is een vrij donkere kleur die prachtig staat in combinatie met allerlei lichte kleurtinten maar ook trendy staat samen met een kleur zoals Caramel Café en Amazon. Het is natuurlijk dé kleur voor jeans.

Olive Green - Olijfgroen

In vergelijking met Amazon is Olive Green een groentint die wat makkelijker samengaat met andere kleuren. Zo staan accenten in de warme kleur Samoan Sun en Orange Tiger prachtig in combinatie met Olive Green. Olive Green en Autumn Blonde zijn echter ook een schitterende combo.

Arctic Wolf - Schapenvacht wit

Deze veelzijdige, zeer zachte tint wit kun je echt overal mee dragen. Arctic wolf is klassiek en seizoenloos, waardoor je lang plezier zult hebben van een kledingitem in deze modekleur. Gebruik het om een donkere outfit te breken of om een pastellook nóg zachter te maken.

Autumn Blonde - Crème

De kleur Autumn Blonde is een enorm veelzijdige kleur die eigenlijk het gehele jaar lang gedragen kan worden. Het is een zachte beige kleur die neigt naar een warme, blonde haarkleur. Met Autumn Blonde kun je iedere outfit wat zachts meegeven. Vooral op donkere huidskleuren komt het prachtig naar voren, bijvoorbeeld in de vorm van een mooie gebreide jurk met daaromheen een riem in Caramel Café.

Polar Night - Intens donkerblauw

Met deze kleur kun je de meest chique zakelijke looks creëren. Het is gemakkelijk te combineren met werkelijk iedere kleur. Hierdoor kun je kledingitems in de kleur Polar Night jarenlang in de kast laten liggen: deze gaan niet zomaar uit de mode. Polar Night is een prachtige kleur voor bijvoorbeeld een mooie blazer om over je nette werkkleding te dragen.

Loden Frost - Donkergroen

Loden Frost is een heel natuurlijke kleur groen: het is alsof deze recht van een boomblad afkomt.  Deze chique , lichtgroene modekleur is een uitstekende herfstkleur. Het doet je denken aan wanneer de boombladeren nét op het punt staan om over een week te vergelen. Een prachtige kleur om de herfst mee in te treden dus. Combineer deze kleur gemakkelijk met Midnight, Arctic Wolf of Polar Night. Voor een opvallende kleurcombinatie kun je Loden Frost ook leuk dragen in combinatie met Nosegay roze accenten zoals een Nosegay sjaal of schoudertas als accessoire.

Chiseled Stone - Grijs

Chiseled stone is een zeer veelzijdige grijstint. Het eerste wat ter gedachte komt is dat deze prachtig zou staan in combinatie met vrijwel elke andere kleur van het Pantone kleurenschema voor dit seizoen. Je kunt er onder andere schitterende zakelijke looks mee creëren, in combinatie met bijvoorbeeld Arctic Wolf of Polar Night. Ook met groentinten kun je de mooiste combinaties maken, zoals bijvoorbeeld met de kleur Loden Frost of Martini Olive. Voeg een paar zilverkleurige accessoires toe en je hebt zo een zeer stijlvolle outfit samengesteld.

We hopen je middels deze blog goed te hebben geïnformeerd over alle modekleuren voor de herfst en winter van 2022-2023. Vanaf nu weet je waar je naar welke kleuren je op zoek moet gaan wanneer je aan de gang gaat met online kleding shoppen. Deel deze blog ook met jouw vrienden om er deze winter en herfst gezamenlijk stijlvol en zelfverzekerd bij te lopen!

Meer lezen

Benieuwd naar meer blogs met fashion tips over kleding en accessoires? Hier vind je een greep uit onze andere blogs:

Bekijk en vergelijk het grootste aanbod dameskleding, herenkleding, kinderkleding, accessoires en nog meer online en veilig op Kledingwinkel.nl.