Is het tijd om de koffers in te pakken voor de verhuizing? In alle drukte heb je misschien nog helemaal niet nagedacht over hoe je je kleding gaat verhuizen. Oeps! We snappen dat dit niet bovenaan je lijstje stond: er zijn eerst belangrijkere dingen om te regelen natuurlijk. We besparen je graag wat van je kostbare tijd met een aantal tips over hoe jij het beste je kleding kunt verhuizen. Lees snel verder om deze te ontdekken!
Het inpakken van je kleding voor de verhuizing kan een stressvol gebeuren zijn. Je wilt immers geen van je kleding in de verhuizing kwijtraken of veel tijd moeten besteden aan het uitpakken bij aankomst. Daarbij moet de kleding stof- en kreukvrij blijven zodat je ze direct weer aankunt. Je kunt de kleding natuurlijk netjes opvouwen en opbergen in een doos: die optie ligt voor de hand. Maar dit betekent wel dat je straks al je kleding moet gaan strijken die gevoelig is voor kreukelvorming. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten nadat je net bent verhuisd. Daarom geven we je in deze blog graag ook wat tips mee over hoe je het beste je kleding kunt verhuizen om ze daarna meteen te kunnen dragen.
... Is het halve werk! Wanneer je kleding van tevoren al klaar ligt om verhuisd te worden brengt dit je een hoop rust. Zo weet je zeker dat je niets bent vergeten en heb je geen extra werk aan de kleding nadat je het hebt uitgepakt. Door je goed voor te bereiden ben je straks super snel klaar met het verhuizen van je kleding.
Zorg ervoor dat je weet welke kleding je allemaal hebt. Je kunt nu gelijk bepalen welke je mee wilt nemen en welke verkocht, gedoneerd of weggegooid mogen worden. Vervolgens kun je de kleding gaan sorteren op soort.
Deze tip is bedoeld voor wanneer je gebruik gaat maken van reguliere verhuisdozen. Gevouwen kleding neemt minder ruimte op. Ook is het makkelijker om een bepaald kledingstuk te vinden binnen een stapeltje dan binnen een verwarde hoop. Je legt alle T-shirts op één stap en vouwt ze. Dan verzamel je al jouw spijkerbroeken en doe je hetzelfde, et cetera. Zorg ervoor dat je zware kleding onder de lichte kleding legt om zo de lichte kleding niet te ‘pletten’. Uiteindelijk heb je allemaal nette stapeltjes gevormd.
Weet je van tevoren dat je het druk zult hebben na de verhuizing? Dan kun je de prioriteit geven aan het uitpakken van de kleding die je snel weer nodig hebt. Als je verhuisd in de zomer zul je bijvoorbeeld niet meteen je dikke jassen en wintertruien nodig hebben. Kleding die je niet meteen weer nodig hebt kun je daarom onderin de dozen leggen. Of je bergt ze op in aparte dozen en pakt ze later pas uit.
Als je gebruik maakt in kartonnen verhuisdozen dan kun je niet zien wat erin zit zonder ze open te maken. Maak daarom gebruik van een markeerstift om erop te schrijven welke kleding in welke doos zit. Dit scheelt je een hoop ellende als je van plan bent gebruik te maken van bovenstaande tip.
Wanneer je gebruik maakt van kartonnen dozen dan moet je er rekening mee houden dat deze kwetsbaar zijn. Je moet daarom ervoor zorgen dat je hier geen zware dozen of objecten bovenop zet. Zet daarom de dozen met jouw kleding juist bovenop deze dingen.
Hoe je jouw kleding gaat verhuizen is afhankelijk van de kleding die je hebt. Als je een hoop kleding hebt die makkelijk kreukt, zoals dames blouses of heren overhemden; dan zul je daar voorzichtig mee willen zijn. Bestaat je kledingkast voornamelijk uit spijkerbroeken en katoenen shirts? In dat geval maakt het vooral uit dat ze stofvrij blijven en hoef je minder maatregelen te nemen om kreukels te voorkomen.
Zoals we in de inleiding al zeiden ligt deze tip natuurlijk erg voor de hand. Toch is het een prima manier om je kleding veilig in op te bergen. Maak nette stapeltjes van je kleding en zorg ervoor dat je de doos tot aan het randje vult: anders gaat de kleding schuiven. Heb je een wat lege doos? Zorg dan dat je deze opvult met bijvoorbeeld noppenfolie om dit alsnog te kunnen voorkomen. Extra handig: in plaats van kartonnen dozen kun je het best plastic bakken gebruiken. Zo ben je er helemaal van verzekerd dat je kleding droog en schoon blijft. Daarbij is het ook makkelijk bij het uitpakken om te kunnen zien welke kleding in welke doos zit.
Misschien heb je maar een aantal kledingstukken waarvan je wilt dat ze niet kreuken tijdens de verhuizing, of juist een heleboel. Hoe dan ook, als je deze tip leest dan wil je waarschijnlijk je kleding verhuizen zonder kreukels te veroorzaken. Gelukkig is er een oplossing: verhuisdozen voor kleding. Deze garderobedozen zijn eigenlijk een soort mini-kledingkast waar je jouw kleding in op kunt hangen. Er zit een ingebouwde stang in zodat je gewoon gebruik kunt maken van kledinghangers zoals je altijd bent gewend. Om er zeker van te zijn dat de kleding vocht- en stofvrij kun je deze het beste beschermen met behulp van vacuümzakken. Deze zijn tevens altijd nog handig om in huis te hebben voor het opbergen van seizoensgebonden kleding.
Het gebruiken van vuilniszakken voor het verhuizen van je kleding is iets waar je misschien niet meteen aan denkt. Toch is het een uitstekende, makkelijke èn goedkope manier om je kleding te verhuizen zonder kreukels te veroorzaken of dat ze stoffig worden.
Om te beginnen: zorg ervoor dat je extra grote en stevige vuilniszakken aanschaft. Zo weet je zeker dat er geen gaten in komen en ze dus goed dicht blijven zitten. Wat doe je dan met de vuilniszakken? Je gebruikt deze om de kleding bij elkaar te binden. Terwijl je kleding aan de hangers in de kast hangt schuif je deze dicht tegen elkaar aan. Vervolgens trek je een vuilniszak om de kleding heen en bindt je de trekkoorden om de kledinghangers heen. Deze trek je aan en voilà! Je kleding blijft stof- en kreukvrij. Bovendien kun je ze zó in de verhuiswagen laden inclusief de hangers. Wanneer je bij je nieuwe woning aankomt is het uitladen en weer ophangen van je kleding in de nieuwe kledingkast een binnen no-time gebeurd. Je hoeft dan alleen de vuilniszakken eraf te halen.
Indien jij een hele hoop accessoires hebt dan wil je er wel zeker van zijn dat je ze allemaal mee kunt verhuizen. Je wilt er natuurlijk niet achter komen dat je tijdens het verhuisproces je favoriete armband, tas, riem of sjaal bent kwijtgeraakt. Dat zou zonde zijn! Hoe zorg je ervoor dat je al je accessoires mee verhuisd krijgt? En zonder dat alles helemaal in de knoop raakt met elkaar?
4.1: Sieraden inpakken en verhuizen
Sieraden kun je om te beginnen het beste gescheiden houden op soort. Kleine sieraden die niet met elkaar in de knoop kunnen raden zoals vormvaste armbanden en manchetknopen kun je bij elkaar bewaren in ziplock-zakjes. Om je oorbellen netjes bij elkaar te bewaren kun je deze door een stukje karton prikken en dichtmaken aan de achterkant. Kettingen zijn gemakkelijk op te bergen met behulp van wc-rollen of drinkrietjes: je rijgt ze erdoorheen en maakt de sluiting dicht.
4.2: Verhuizen en inpakken van tassen, sjaals en andere accessoires
Het inpakken van je tassen en rugzakken kun je heel handig combineren met dat van andere accessoires. Namelijk door je accessoires netjes op te vouwen en ín de tassen en/of rugzakken te doen! Zo raak je ze niet kwijt en bespaar je ook nog eens ruimte. Veel tassen zoals handtassen laten zich namelijk toch niet pletten. Allerlei accessoires zoals sjaals, mutsen, petten, stropdassen en riemen kun je zo gemakkelijk opbergen. Heb je niet zoveel tassen? Dan kun je altijd nog gebruik maken van verhuistip nummer 1 om de rest in te pakken.
We hopen je middels deze blog voldoende tips te geven om je op weg te helpen met het zo soepel mogelijk laten verlopen van je verhuizing! Welke tips om je kleding makkelijk te verhuizen ga jij gebruiken?
Benieuwd naar meer blogs met fashion tips over kleding en accessoires? Hier vind je een greep uit onze andere blogs:
Bekijk en vergelijk het grootste aanbod dameskleding, herenkleding, kinderkleding, accessoires en nog meer online en veilig op Kledingwinkel.nl.